خیساندن مغزها و دانه ها باعث فعال نمودن آنزیمها ی درون آن گشته این آنزیمها شروع به هضم چربی ها و پروتئین ها و قندهای درون آنها نموده و آنها رابصورت نیمه هضم و آماده تر برای جذب در بدن میکنند.
میزان چربیها در مغزها و دانه ها توسط خیساندن آنها تا حتی حدود هفتاد در صد کمتر میگردد و در نتیجه از حالت تجمع چربی کم میکند.
مقداری از مواد دانه ها و مغزها در اثر خیس دادن وارد آب میگردد ولی اولا این مقدار در این مدت کوتاه اندک بوده ثانیا افزایش خاصیت قابل هضم نمودن مواد موجود در مغزها و دانه ها توسط آنزیمها باعث بالا رفتن ارزش غذایی این مواد و ازدیاد قابلیت در دسترس بودن این مواد برای بدن میگردد. در ضمن خیس دادن مغزها و دانه ها از میزان قارچها و مواد زایدی که معمولا در اثر انبار کردن این مواد در آنها ایجاد گشته میکاهد. و باید توجه داشت که مصرف این مواد بصورت خشک میتونه باعث یبوست بشه. پس بهتر است چند ساعت قبل خوردن مغزهاخیسانده شود.