از جمله آزمایشهای معروفی که در این زمینه (تفاوت خوراک خام با پخته) در ایران انجام شده است، تجربهٔ پرفسور خرسند است. ایشان تعدادی کبوتر که به برنج خام عادت داشته را برای مدتی بدون غذا در قفسی جداگانه حبس میکنند و پس از مدتی آنها را به مصرف برنج پخته عادت میدهند. در مدتی کوتاه، کبوترهای چالاکی که به برنج خام عادت داشتند، به حدی چاق میشوند که نهتنها قدرت پرواز بلکه راه رفتن آنها هم تحت تاثیر قرار میگیرد. پرندگانی که هر روز ساعتها به پرواز میپرداختند، حالا توان راه رفتن هم نداشتند. چه بر سر آنها آمد؟ مشخص است که بیتحرکی موقتی این پرندگان که قطعاً تأثیرات منفی خود را داشته، در کنار مصرف غذای پخته که اکثر مواد مغذی آن در اثر حرارت بالا از بین رفته است، با این تاثیر ارتباط مستقیم دارد. شرح کامل این تجربه را در وبسایت دکتر خرسند بخوانید.