#قسمت_اول
❤️🌿🌹گلوتن چیست؟
❤️🌿از میان #غلات_گلوتندار، #گندم بیشتر از سایرین مصرف میشود.
دو پروتئین اصلی موجود در گلوتن، #گلوتنین و #گلیادین نام دارند. گلیادین عامل اصلی بسیاری از آثار منفی بر #سلامتی است.
❤️🌿🌹وقتی آرد با آب مخلوط میشود، #پروتئینهای گلوتن شبکهای #چسبناک تشکیل میدهند که از نظر #استحکام شبیه چسب است.
خاصیت #چسب مانند #گلوتن باعث #کشسان شدن خمیر میشود و به نان این قابلیت را میدهد تا هنگام پختن، #پُف کند. #گلوتن به نان #بافتی قابل #جویدن و خوب میدهد.
#جالب است بدانید که نام #گلوتن (glu-ten) از خاصیت چسبناکی (glue-like) خمیر مرطوب گرفته شده است.
❤️🌿🌹 بعضی مواد غذایی مانند نان، #ماکارونی و شیرینی، منابع آشکار از #گلوتن هستند. اما گلوتن ممکن است در بعضی از ترکیبات مواد غذایی نظیر #سویا، بستنی و سس های سالاد نیز وجود داشته باشد.
❤️🌿🌹 گلوتن همچنین در #جو، #گندم سرخ، گندم سیاه، ماءالشعیر، #سرکه مالت، #نشاسته گندم، #سبوس گندم، خمیر فطیر آرد، تثبیت کننده #بستنی و سس کچاپ و سس سویا نیز وجود دارد. اگر نان یا سسی گلوتن نداشته باشد، روی آن عبارت عاری از #گلوتن (Gluten Free) درج می شود. این غذاها را باید از رژیم بیمار حساس به #گلوتن حذف کنید: انواع نان های معمولی، ماکارونی و اسپاگتی، انواع کیک و بیسکویتهای معمولی و انواع کلوچه ها.
❤️🌿همچنین مصرف کلیه محصولات #غذایی که در تهیه آنها از اینگونه غلات استفاده شده است، ممنوع می باشد مانند سوسیس، کالباس و سوپ های آماده.