فراوان نبُد آن زمان پرورش
که کمتر بُد از کشتنی ها خورش
جز از رستنی ها نخوردند چیز
ز هرچ از زمین سر برآورد نیز
پس آهرمن بدکنش رای کرد
به دل کشتن جانور جای کرد
ز هر گونه از مرغ و از چار پای
خورش کرد و آورد یک یک به جای
به خونش بپرورد بر سان شیر
بدان تا کند پادشا را دلیر
در شاهنامه ی فردوسی، خوردن گوشت جانوران و خوالیگری (آشپزی) با آن یک کار اهریمنی به شمار رفته که حاصل تعالیم اندیشه زشت به بیوراسب (بابلیان) است و در داستان ضحاک و فریب اهریمن این گونه آمده که در آن دوران خوراک مردمان به ندرت غذاهای گوشتی بوده و بیشتر از غذاهای با منشأ گیاهی و میوه ها استفاده می کردند، اما آشپز ضحاک (که در حقیقت فرستاده ی اهریمن بوده) برای این که خوی درندگی ضحاک را تقویت کند به او گوشت می خورانده است. امروزه هم گفته می شود خوردن گوشت به خصوص نیمه پز یا اصطلاحاً خون دار پسر را دلیر و شجاع می کند! در گذشته نیز شاهان به پسرانشان گوشت کباب نیمه پز می دادند تا همانند شیر دلیر! و جنگجو شوند و این ها همه نشان می دهد سبب اصلی جنایات، کشتارها و خونریزی های انسان در هر زمانی از خوراک غیر طبیعی و گوشت خواری او سرچشمه گرفته است.