دکترسوزان هازار درگزارشهای علمی-تندرستی خودمقاله ای منتشرکردتحت عنوان (چراغذای پخته بداست?) اومتذکرشده است که نشاسته ی حرارت دیده ' فوق العاده دیرهضم وبه موادسمی تبدیل میشود.حرارت'نشاسته رابه دکسترین تبدیل میکند.وقتی مانشاسته راباحرارت تجزیه وبه دکسترین تبدیل کنیم ' عمل آنزیم آمیلاز راکه برای هضم نشاسته بکارمیرود' مختل می کنیم.
زیراماآنزیمی نداریم که روی ماده ای چسبناک تاثیربگذارد.تنهاآنزیمی که برای هضم نشاسته وجوددارد' پتیالین است که آن نیز نمیتواندشکرچندمولکولی پلی ساکارین دکسترین رابه دی ساکارین وسپس به مونوساکارین تبدیل کند.
این همه واکنشهاراآنزیم پتیالین روی نشاسته انجام میدهد،نه روی دکسترین.نشاسته ی مخلوط باآب وتغییرماهیت داده شده،درسیستم گوارشی تولیدگازدی اکسیدکربن میکند.ماهمگی متعفن وتخمیرشدن این موادراکه دلیل عدم توانایی هضم این قبیل موادنشاسته ای پخته است،تجربه کرده ایم.
برای هضم نشاسته باید بسیارخوب آنرا جویدتاکاملأ بابزاق دهان مخلوط شودوازاین طریق پیامهای مناسب به معده جهت ترشح شیره های گوارشی دیگرصادرشود.
هیچ غذای پخته ای،چه گیاهی وچه حیوانی،بدون نمک مزه ندارد.دراثرتخمیروتولیدگازجوهرسرکه حاصل میشودکه بیشترعامل حل کننده ی فسفربدن است.این کمبودفسفرغده ی تیروئید یدراتحریک میکندودراثراین تحریکات متوالی است که تیروئید ازحالت تعادل خارج وکارش مختل میشود.این اختلال غدد فوق کلیوی راتحت تاثیرقرارمیدهدوکارآنهارانیزمختل میکند.
فسفرهمچنین باعث تقویت حافظه وتوان فکری است.بنابراین نشاسته ی پخته کارتمام غددرامختل میکند.این حتی شامل سیب زمینی هم هست که برعکس غلات، آلکاییدی ودرصدنشاسته اش کمتراست.هرمحصولی رابایدبه تنهایی خوردوبوی خوب ورنگ خوب ومزه ی خوب هم بایدداشته باشد.ازآنجاکه سیب زمینی با خاک آلوده درتماس است،ریخت قشنگی هم ندارد.آیامیتوانی آنراتازه اززمین درآوری وگازبزنی? توبایدآنرابپزی وبانمک بخوری.سیب زمینی خام دارای ماده ای است سمی بنام سولانتن که دراثرپختن ازبین میرود.(هرآنچه بدون نمک وادویه قابل خوردن نباشد،غذای مانیست.)
اینهمه بیماران سنگ کلیه ای واشخاصی که به بیماری تیروئید گرفتارمیشوند،حاصل این نوع تغذیه هستند.