دکتر محمدحسین عزیزی متخصص صنایع غذایی
دکتر سیدضیاءالدین مظهری رئیس انجمن تغذیه
دکتر سیدمهدی میرغضنفری عضو هیأت علمی و مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش:
_______________________
🍃آکریلامید ماده ای خطرناک و مضر است که در طول فرآیند سرخ کردن انواع مواد غذایی (از پفک های مختلف گرفته تا انواع چیپس ها) آزاد می شود.
🍃در پفک از نوعی رنگ مصنوعی به نام «سان ست یلو» استفاده می شود که به گفته محققان چون مصنوعی است، می تواند مضر و خطرناک باشد.
🍃مصرف نمک به منظور خوشمزه شدن چیپس و پفک به مقادیر زیاد، سبب آسیب به کلیهها، تغییر ذائقه افراد به شورخواری، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافتها و افزایش فشار خون و سکتههای قلبی و مغزی میشود.
🍃استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه چیپس و پفک منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماریهای قلبی عروقی میشود.
🍃مصرف رنگ نارنجی تارترازین در پفک باعث بروز اختلالات رفتاری، اضطراب، تندخویی و آلرژی کودکان میشود.
🍃مصرف چیپس و پفک باعث برهم خوردن تعادل خلطها در بدن میشوند و عوارضی مثل جوش، خارش و لکهای پوستی را به دنبال خواهند داشت.
🍃 همچنین احساس گرمای زائد و حالات عصبی و پرخاشگری و همچنین تغییر رنگ پوست به سمت زرد و سیاه نیز از عوارض مصرف اینگونه خوراکیهاست.