کلسترول تنها در مواد حیوانی یافت میشود. بدن انسان قادر به تولید کامل کلسترول مورد نیاز خود میباشد. سیستم بدن برای سوخت و ساز و دفع کلسترول اضافه برنیاز خود ساخته نشده است. در نتیجه کلسترول اضافی موجود در غذا در بدن باقی مانده در اندامهای مختلف از جمله رگهای خونی تجمع مییابد.
تجمع کلسترول در سرخرگها چنانکه میدانیم دلیل اصلی ایجاد بیماریهای قلب و عروق و سکتههای قلبی و مغزی میباشد.
تحقیقات همچنین نشان میدهند که مقدار اضافه کلسترول در بدن به تولید و رشد سلولهای سرطانی نیز کمک میکند.
تخم مرغ در میان غذاهای انسانی بیشترین میزان کلسترول را داراست.
تخم مرغ بین 15-8 برابر بیش از گوشت گاو یا مرغ کلسترول دارد.
برای مقایسه، کلسترول موجود در گوشت گاو بطور متوسط حدود 33، گوشت مرغ حدود 37 و تخم مرغ کامل حدود 270 میلی گرم درصد کالری میباشد.
میزان کلسترول موجود در گیاهان صفر است.
میزان بالای چربیهای اشباع شده در تخم مرغ:
این چربیها نه تنها در اپیدمی چاقی نقش مهمی بازی میکنند بلکه باعث افزایش ذخیره چربی در بافتهای قلب، کبد، ماهیچهها و سایر اعضای بدن گردیده بدینوسیله نه تنها در ایجاد حملههای قلبی و مغزی نقش داشته بلکه در قابلیت جذب انسولین در سلولها ایجاد اختلال میکنند. مسئله اخیر به ایجاد دیابت نوع دو کمک میکند.
چربی اضافه در بدن با ایجاد اضافه وزن باعث اختلال در کار مفاصل و استخوانها نیز گردیده به ایجاد و گسترش آرتروز کمک میکند.
تحقیقات مختلف همچنین نقش چربی اضافه در بدن در ایجاد اختلال در متابولیسم سلولی را نشان داده نتیجه میگیرند که این اختلال در ایجاد سرطانهای مختلف از جمله سرطان پروستات، سینه، کولون و... نقش دارند.
چنانکه گفته شد بین 70- 60% کالری تخم مرغ از چربی موجود در تخم مرغ ناشی میشود. میزان مورد نیاز چربی بدن حدود 10 درصد کالری غذای روزمره است. بنابر این تخم مرغ رقمی برابر 7 مرتبه بیش از نیاز بدن انسان چربی، بخصوص چربیهای اشباع شده دارد.
این چربی اضافه علاوه بر مشکلات سلامتی که نام بردیم در تولید سنگهای کیسه صفرا و تورم حاد غده پانکراس نقش دارند. این تورم به نوبه خود سوخت و ساز مواد قندی را دچار اختلال کرده به ایجاد بیماری دیابت کمک میکند.