یکی از مواد معدنی مهم، روی است که در مقادیر کم در غذا یافت می شود. اگرچه بدن نیازی به مقادیر زیاد روی ندارد اما ممکن است یک فرد مبتلا به کمبود روی باشد. اگر بدن روی مورد نیاز را نداشته باشد فرد می تواند علائم همراه با کمبود روی را تجربه کند. در میان کمبودهای مختلف تغذیه، سطوح پایین روی به طور معمول برای بسیاری از افراد در کشورهای توسعه یافته نگران کننده نیست. مطالعات نشان داده اند که هیچ کمبود قابل توجهی از روی در میان گیاه خواران با وجود مواد معدنی فراوان در گوشت، مرغ و غذاهای دریایی وجود ندارد. با این حال، در کشورهای در حال توسعه ممکن است مشکل با سطوح روی باشد. این نه تنها به دلیل تغذیه نامناسب بلکه به علت مشکلات هضم مواد غذایی غنی از روی و جذب پس از روی است.
روی در بدن چه کاری انجام می دهد
روی در بدن بسیاری از کارها را انجام می دهد.
روی عملکرد سلول را پشتیبانی می کند و به 100 آنزیم کمک می کند مولکول هایی که واکنش شیمیایی ایجاد می کنند وظایف خود را انجام می دهند.
روی نقش بیشتری در بدن دارد، از جمله:
تقویت عملکرد ایمنی
کمک به تقسیم سلول ها
حفظ بوی، طعم و مزه
ترویج بهبود زخم
روی همچنین از رشد و پیشرفت فرد حمایت می کند. به عنوان مثال، این مواد معدنی برای زنان باردار و همچنین کودکان رو به رشد ضروری است.
بدن انسان روی را ذخیره نمی کند یعنی بدست آوردن کافی مواد معدنی از مواد غذایی برای جلوگیری از کمبود مهم است.
منابع روی
بدن انسان قادر به تولید روی نیست. این از غذا تهیه می شود. گاهی اوقات روی از طریق تماس با استنشاق و پوست وارد بدن می شود. این شایع نیست و بیشتر در محیط شغلی رخ می دهد. در بعضی از افراد ممکن است باعث سمیت روی شود. روی در گیاهان و حیوانات مختلف یافت می شود.