بدن برای ساختن استخوانهای قوی و سوخت رسانی به سیستمهای پیچیده و بهم پیوسته که در مجموع سلامت و تندرستی را تامین میکنند به ویتامینها و مواد معدنی و فیتونوترینتهای غذاهایی که میخوریم نیاز دارد. پروسهی تبدیل مواد غذایی موجود در رژیم غذایی به سوخت برای بدن، گوارش نام دارد.
*چرا خوب جویدن غذا مهم است*
جویدن، بخش مهمی از پروسهی گوارش است که معمولا اهمیت آن نادیده گرفته میشود و در واقع یکی از چند مرحلهی گوارش است که کنترل آگاهانهی مستقیمی روی آن داریم. خرد کردن مناسب غذا، سیستم گوارش را در وضعیت بهتری برای جذب مواد مغذی قرار داده و از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری میکند، بنابراین منطقی است که خوب نجویدن غذا هم میتواند حتی بهترین رژیمهای غذایی را بی فایده کند.
سیستم گوارش گروهی از اندامهایی هستند که با هم کار میکنند تا غذایی را که خوردهاید به انرژی تبدیل کرده و مواد مغذی مورد نیاز طی عملکردهای گوناگونی جذب شود.
بدن ما دارای کانالهایی بهم پیوسته و میان تهی است که تقریبا 30 فوت طول داشته و جهاز هاضمه یا مجرای گوارش نام دارد. هر چیزی که میخوریم در مسیر این مجراهای طولانی و پیچ در پیچ پیش رفته و پردازش میشود؛ این مسیر از دهان شروع شده و سپس به گلو، مری، معده، رودهی کوچک و رودهی بزرگ منتهی میشود.
علاوه بر اندامهایی که این مجرا را تشکیل میدهند، تعدادی از اندامهای فرعی نیز کار میکنند تا گوارش بهتر صورت بگیرد، مانند دندانها، زبان، غدد بزاقی، کبد، کیسه صفرا و لوزالمعده. این ارگانها با هم، شش عملکرد اصلی را برای گوارش غذا اجرا میکنند:
*بلعیدن*
*ترشح مایعات*
*ترکیب و حرکت*
*گوارش*
*جذب*
*دفع*
عوارض خوب نجویدن غذا
1. هضم نامناسب غذا
2. افزایش ریسک دیابت
3. هدر رفتن مواد مغذی
4. تاثیر منفی بر روحیه و احساس
5. افزایش وزن ناخواسته
6. خطر خفگی
7. احتمال مسمومیت غذایی
8. طولانیتر غذا را بجوید تا مواد مغذی لازم برای استخوانها را خوب جذب کنید.
سلامت و تندرست و با نشاط باشید💃💃💃
خامگیاهخواری = درمان بیماریها👌