دیابت چگونه ایجاد می شود؟؟
🍎🍐🍊🍋🍑🍒🍇
دیابت بیماریای است که در ارتباط مستقیم با هورمون انسولین است. به طور معمول پانکراس با آزاد کردن انسولین به بدن کمک میکند تا قند و چربی که از غذا وارد بدن میشود را ذخیره و استفاده کند. دیابت زمانی رخ میدهد که یکی از اتفاقات زیر بیافتد:
زمانی که پانکراس انسولین تولید نمیکندزمانی که پانکراس میزان بسیار کمی از انسولین را ترشح میکندزمانی که بدن به انسولین ترشح شده توسط پانکراس واکنش نشان نمیدهد که به مقاومت انسولینی شناخته میشود
دیابت بیماری مزمنی است که فرد را برای تمام عمر درگیر میکند و درمان قطعی ندارد. تقریبا یک سوم از افراد مبتلا به دیابت از ابتلا به آن اطلاع ندارند و همین موضوع است که زنگ خطری برای جامعه است.
نقش انسولین در دیابت
فهمیدن این که انسولین چه نقشی در بیماری دیابت ایفا میکند، به درک بهتر چگونگی استفاده بدن از انرژی حاصل از غذا بسیار کمک میکند. بدن انسان از میلیونها سلول تشکیل شده است. برای تولید انرژی، این سلولها غذا را به سادهترین شکل خود نیاز دارند. زمانی که بدن غذا را دریافت میکند آن را تبدیل به قندی ساده به نام گلوکز میکند، سپس گلوکز از طریق جریان خون به سلولهای مختلف در بدن میرسد تا از آن برای تأمین انرژی مورد نیاز روزانه استفاده کنند.
میزان گلوکز در خون دائما توسط انسولین کنترل میشود و انسولین در مقادیر کم توسط پانکراس در حال آزاد شدن در بدن است. زمانی که میزان گلوکز در خون به میزان خاصی میرسد، پانکراس انسولین بیشتری تولید میکند تا گلوکز بیشتری را به سلولها برساند. همین موضوع باعث میشود که میزان گلوکز در خون کم شود، درنتیجه برای جلوگیری از این کاهش ناگهانی گلوکز که به افت قند خون مشهور است، مغز دستور میدهد که به بدن غذا برسانید و مقداری گلوکز نیز از ذخایر موجود در کبد آزاد میکند.
افراد مبتلا به دیابت یا انسولین تولید نمیکنند یا سلولهای بدنشان به انسولین مقاوم است که همین موضوع منجر به باقی ماندن میزان بالای گلوکز در بدن آنها میشود که همان قند خون بالاست. بر اساس یافتههای علمی، افراد مبتلا به دیابت به صورت ناشتا میزان قندی بالاتر از ۱۲۶ میلی گرم در هر دسی لیتر خون خود دارند.
[۹/۱۲، ۲۳:۰۵] زهرا خدادادی: اگر مردم دنیا از نوشیدن نوشابه دست بردارند، تا پایان سال 2020 بیش از 30 میلیون دیابت پیشگیری خواهد شد👌
🔸هر ایرانی سالانه به طور متوسط ۴۲ لیتر نوشابه مصرف میکند ! در ۲۰ سال اخیر مصرف نوشابههای گازدار در کشور نزدیک به ۱۵ درصد افزایش داشته ولی مصرف شیر و لبنیات تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است ! سرانه مصرف نوشابه در جهان حدود 10 لیتر است و این یعنی میانگین مصرف نوشابه در ایرانیان 4 برابر میانگین جهان است