اگر چندی بدن خود را منحصرا با میوه تازه تغذیه کنیم و از چیزهای دیگر امساک کنیم بدن مجبور می شود از ذخیره و سپس از موجودی خود خرج کند و به این ترتیب سلول های کهنه و فرسوده کم کم از بین می روند و بعد که باز به غذای معمولی بازگشتیم یعنی میوهجات، سبزیجات، صیفیجات و مغزها بصورت خام اضافه کردیم سلول های تازه و جوان جای سلول های فرسوده و از بین رفته را می گیرند. لازم به یادآوری نیست که این سلول های جوان از همان آغاز کار حداکثر قدرت حیاتی را دارا هستند. در روده سلول ها و بافت ها به طریق دیگری توسط خام گیاه خواری جوان می شوند: می دانیم که در روده یک فلور میکروبی کلان وجود دارد که در صورت سالم بودن و خوب کار کردن علاوه بر این که کمک به هضم غذا می کند بعضی ویتامین ها را نیز به وجود می آورد. ولی چون با تغذیه پخته روده سالم و فلور میکروبی طبیعی وجود ندارد میکروب های ناخوانده و مزاحم نه تنها کمکی از دستشان ساخته نیست بلکه خود به صورت انگل زیسته سربار بدن می شوند و ویتامین ها را هم می ربایند و تولید سمومی می کنند که دائما بدن را رنجور می دارند. بعضی از سردردها زاده همین سموم هستند.
این توانایی که فلور میکروبی روده را سالم و طبیعی ساخته به تجدید و جوان شدن سلول های مخاط روده کمک کند منحصرا به خام گیاه خواری تعلق دارد و بس. پس در نتیجه حالت بدن در خام گیاه خواران کاملا با بدن پخته خواران متفاوت است.