💡 پژوهشی (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32095830/)حدوداً هشتساله، با حمایت مالی مؤسسۀ ملی سرطان آمریکا (بخشی از مؤسسۀ ملی سلامت آمریکا یا NIH) و صندوق بینالمللی تحقیقات جهانی سرطان، در فوریۀ ۲۰۲۰ در مجلۀ بینالمللی همهگیرشناسی که مجلۀ رسمی انجمن بینالمللی همهگیرشناسی است و انتشارات آکسفورد آن را به چاپ میرسانَد، منتشر شد. این پژوهش، روی ۵۲,۸۰۰ زن انجام شد و دریافت (https://www.pcrm.org/news/health-nutrition/cows-milk-may-increase-risk-breast-cancer) زنانی که روزانه ۱ پیمانه (cup) شیر گاو مینوشند ۵۰ درصد و زنانی که روزانه ۲ تا ۳ پیمانه شیر گاو مینوشند ۸۰ درصد احتمال ابتلای خودشان به سرطان پستان را افزایش میدهند. همچنین، از این لحاظ، تفاوتی بین نوشیدن شیرهای پرچرب و کمچرب دیده نشد. پژوهشگران در پایان نسبت به دستورالعملهای دولتی مصرف شیر هشدار دادند. ضمناً، در این پژوهش، نوشیدن شیر سویا هیچ ارتباطی با احتمال افزایش سرطان پستان در زنان نشان نداد و برعکس، کاهشی ۳۲درصدی را در خطر ابتلا به این سرطان به همراه داشت.
📉 درواقع، به گفتۀ انجمن سرطان آمریکا (https://www.cancer.org/latest-news/soy-and-cancer-risk-our-experts-advice.html)«شواهد روزافزونی وجود دارد که خوردن محصولات سنتی سویا مثل توفو (پنیرسویا)، تمپه، ادامامه، میسو (خمیر سویا)، و شیر سویا میتوانند احتمال ابتلای زنان به سرطان پستان را کاهش دهد، مخصوصاً در زنان کشورهای آسیایی ... که در طول عمرشان بیش از آمریکاییان از این محصولات مصرف میکنند.» اگر شما هم جزو کسانی هستید که شایعاتی دربارۀ اثرات مضر مصرف سویا به گوشتان خورده است، باید بدانید که سویا جزو خوراک های کامل است که داری خواص ضد سرطانی موثر است.
📚 (https://www.cancer.org/latest-news/soy-and-cancer-risk-our-experts-advice.html) منابع:
Fraser, Gary E et al. “Dairy, soy, and risk of breast cancer: those confounded milks.” (https://doi.org/10.1093/ije/dyaa007)International journal of epidemiology vol. 49,5 (2020): 1526-1537.
Cow’s Milk May Increase Risk for Breast Cancer
(https://www.pcrm.org/news/health-nutrition/cows-milk-may-increase-risk-breast-cancer)Soy and Cancer Risk: Our Expert’s Advice