پزشکان پوکی استخوان را بیماری خاموش مینامند که آرام آرام مقاومت استخوانها را از بین میبرد و احتمال شکستگی بالا میرود. بیماری از سن 50 سالگی به بعد بیشتر خود را نشان میدهد. همچنین در خانمها بعد از یائسگی شتاب بیشتری پیدا میکند. برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از پوکی استخوان، به این نکات در برنامه غذایی خود توجه کنید:
✍️ کلسیم مهمترین ماده غذایی است که مصرف آن در جلوگیری از پوکی استخوان موثر است.
🥦 از مواد غذایی سرشار از کلسیم استفاده کنید. این مواد شامل کنجد ،سنجد، سبزیجات برگ سبز مثل کلم ها، اسفناج، کرفس، جعفری و نیز شلغم، هویج، زیتون، پرتقال، انگور، توت فرنگی، خرمالو، کشمش، بادام، پسته، بادام زمینی، گردو و حبوبات است.
🌞 به بدن خود ویتامین دی برسانید تا کلسیم مصرف شده جذب بدنتان شود. نور خورشید یکی از مهمترین منابع ویتامین دی است پس سعی کنید در طول روز حتما در معرض نور خورشید قرار بگیرد.روزانه نیم ساعت اگر شد حمام افتاب بغیر از صورت چنانچه امکان نداشت پاها از کف پا تا زانو ودستها هم از کف دست تا ارنج در معرض افتاب قرار دهید .
❌ دوغ ، ماست و ترشی بدن را اسیدی و مانع جذب کلسیم و حتی باعث دفع کلسیم می شوند و مانع هر نوع ترمیم و بازسازی جسم می شوند.
نوشابههای گازدار حاوی اسید فسفریک هستند و در عمل مانع جذب بخش عمدهای از کلسیم مصرفی میشوند.
⁉️مصرف زیاد نمک احتمال ابتلا به پوکی استخوان را بیشتر میکند.
🤔سوال خیلی از دوستان این است اگر لبنیات مصرف نکنیم کلسیم بدن را چگونه تامین کنیم ؟😕
منابع گیاهی حاوی کلسیم:
👇👇
انگور ، خرما ، کاهو، سیب درختی، ذرت ، بادام زمینی، لوبیا ، نخود تازه، زیتون ، بادام ، چغندر ، گردو ، پسته ، هویج ، کرفس ، فندق ، گوجه فرنگی، اسفناج ، تره فرنگی ، انجیر ، خانواده کلم، کنجد ، تخم شربتی و .....