پزشکان پوکی استخوان را بیماری خاموش مینامند که آرام آرام مقاومت استخوانها را از بین میبرد و احتمال شکستگی بالا میرود. بیماری از سن 50 سالگی به بعد بیشتر خود را نشان میدهد. همچنین در خانمها بعد از یائسگی شتاب بیشتری پیدا میکند. برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از پوکی استخوان، به این نکات در برنامه غذایی خود توجه کنید:
✍️ کلسیم مهمترین ماده غذایی است که مصرف آن در جلوگیری از پوکی استخوان موثر است.
🥦 از مواد غذایی سرشار از کلسیم استفاده کنید. این مواد شامل کنجد ،سنجد، سبزیجات برگ سبز مثل کلم ها، اسفناج، کرفس، جعفری و نیز شلغم، هویج، زیتون، پرتقال، انگور، توت فرنگی، خرمالو، کشمش، بادام، پسته، بادام زمینی، گردو و حبوبات است.
🌞 به بدن خود ویتامین دی برسانید تا کلسیم مصرف شده جذب بدنتان شود. نور خورشید یکی از مهمترین منابع ویتامین دی است پس سعی کنید در طول روز حتما در معرض نور خورشید قرار بگیرد.
❌ نوشابههای گازدار حاوی اسید فسفریک هستند و در عمل مانع جذب بخش عمدهای از کلسیم مصرفی میشوند.
⁉️مصرف زیاد نمک احتمال ابتلا به پوکی استخوان را بیشتر میکند.