گر گرفتگی احساس گرما و حرارتی سریع و زودگذر است که در بعضی مواقع، با قرمزی و برافروختگی صورت و تعریق نیز همراه است. علت اصلی گر گرفتگی هنوز مشخص نیست، اما ممکن است با تغییر گردش خون در ارتباط باشد. گر گرفتگی زمانی اتفاق میافتد که رگهای خونیِ نزدیک سطح پوست برای خنک شدن منبسط میشوند؛ بههمیندلیل شما عرق میکنید. بعضی از خانمها در این مواقع تپش قلب یا لرز هم دارند. گر گرفتگی همراه با تعرق میتواند در شب هم اتفاق بیفتد. به این حالت «تعرق شبانه» گفته میشود و خواب را سختتر میکند.
آیا میتوان از گرگرفتگی جلوگیری کرد؟
برای جلوگیری از گر گرفتگیِ زمان یائسگی هیچکاری نمیتوان انجام داد، اما میتوانید از انجام کارهایی که سبب تکرار یا تشدید گر گرفتگی میشود خودداری کنید. بعضی از عوامل مؤثر در گرگرفتگی در زیر آورده شده است:
استرس؛
کافئین؛
الکل؛
غذاهای تند؛
لباسهای تنگ؛
حرارت؛
سیگار کشیدن.
درمان گیاهی
این درمان باعث تسکین گُر گرفتگی در برخی بانوان می شود. گیاهانی از جمله سنبل ختایی یا دانگ کوای، ریشه یام وحشی، گلدن سیل، مریم گلی، گل صدتومانی سفید، بید سفید و کوهوش سیاه می توانند به خنک کردن بدن کمک کنند.
تخم های کدو تنبل مفید برای زنان یائسه
مقدار زیادی از فیتو - استروژن گیاهی منجر به افزایش سطح کلسترول HDL می شود و فشار خون، گر گرفتگی، درد مفاصل و سایر علایم دردآور ناشی از یائسگی را کاهش می دهد.
ورزش کردن آزاد شدن اندورفین را زیاد میکند که منجر به بهبود درد و خوشحالی افراد میشود.
زنان یائسه روزانه حدود 30 تا 45 دقیقه ورزش سبک به همراه تنفس عمیق داشته باشند. قدم زدن، شنا و دوچرخه سورای فشار کمتری را بر مفاصل وارد میکند و برای این سن مناسب است.