آناتومی معده :
در سمت چپ بدن در زیر دنده های 4 و5 و6 معده بصورت یک کیسه قرار دارد ، که غذا پس از مصرف وعبور از لوله مری به آن وارد ودر آن انبار وبتدریج تحت تاثیر آنزیمها ونیز اسید معده بتدریج هضم وسپس وارد روده کوچک میگردد .
معده از لایه های محکمی که دربرابر اسید مقاومت دارد بوجود آمده . واسیدی که در هضم غذا تاثیر بالائی دارد از جدار ودیواره معده ترشح و در فر آ یند هضم نقش برجسته ایفا میکند . وبصورتیکه کمبود ویا زیاد بود آن باعث سوء هضم وناراحتیهای فراوان میگر دد .
حفظ سلامتی معده
اساسی ترین راه حفاظت از سلامتی معده :
خودداری از پر خوری ( بسیار مهم است)
پرهیز از مصرف غذای خیلی گرم وسرد
خودداری از مصرف مدام غذای سفت ویا آبکی
خودداری از مصرف غذاهای مانده
پرهیز ازتهیه غذای زیاد ونگهداری وگرم کردن مجدد
دوری از هله هوله خوری
پرهیز از گرسنگی طولانی
کم کردن حجم غذا در یک وعده وزیاد کردن تعداد دفعات مصرف غذا
جویدن کامل وآرام خوردن غذا
دوری از اختلاط مصرف میوه با غذا ورعایت زمان وعده میوه وغذا
بدلیل تفاوت ذاتی در بافت وساختار میوه و غذا ومتفاوت بودن زمان توقف هر یک در معده .
دوری از مصرف خصوصا انواع پروتئینهای گوشتی و فراوردههای حیوانی
خود داری از مصرف : انواع مایعات ( آب ،چای ، کولاها ، شربت ها و...) در ابتدا وسط وانتهای غذا توجه فرمائید که زمان مصرف هر گونه مایعات نیم ساعت قبل ازغذا و یک ونیم الی دوساعت بعد از غذا است .
پرهیز از مصرف نان سفید ولواش ( مناسبترین نان برای مصرف نان سنگک وسپس تافتون که کاملا با آرد گندم کامل وسبوسدار تهیه وبا نمک کم وبدون افزودن جوش بعمل آمده است).
📚📚📚📚استاد.....دکترفرخی