آهن موجود در گیاهان آهن "غیرهِم" می باشد. درگذشته تصور می شد که آهن "هِم" که در گوشت حیوانات یافت میشود قابل جذب تر برای بدن می باشد. در حالیکه امروز میدانیم که بدن درحقیقت سیستم دقیقتری برای جذب آهن "غیرهِم" دارد.
نیازی به مصرف هر دو نوع آهن نبوده مصرف هر کدام به تنهایی میتواند نیاز بدن به آهن را بر آورده کند .
خیر . مصرف نکردن آهن"همِ" باعث کمبود آهن در بدن نمیگردد . اگر اینگونه بود همه ی گیاهخواران می بایست دارای کمبود آهن بدن و در نتیجه کم خونی باشند.
درحالیکه بطور نسبی میزان کم خونی درهمه چیزخواران و گوشتخواران بیشتر است و این بدان دلیل است که عوامل عدیده ی دیگری بجز تامین آهن بدن در ایجاد کم خونی در بدن نقش دارند .
جالب است بدانید که ویتامین ث که در میوه ها و سبزیها به مقدار فراوان یافت میشود، باعث بالا رفتن جذب آهن در بدن می گردد.
یعنی آهن موجود در گیاهان بدلیل بالا بودن میزان ویتامین ث در آنان، قابل جذب تر برای بدن می باشند.
درمورد نوع آهن و جذب آن در وگن فروم مطالبی نوشته ام که میتوانید برای اطلاعات بیشتر به آن مراجعه کنید .
آهن "هِم" ضریب جذبش در حالت عادی بالاتر است ولی وجود ویتامین ث در گیاهان که تأثیر بسزایی در جذب آهن "غیرهِم" دارد میزان جذب آنرا به حد آهن "هم" یا حتی بالاتر میرساند.
مصرف چای در جذب آهن اثر منفی دارد. اما مطمئن نیستم که این اثر در جذب آهن "هِم" متفاوت از آهن "غیر هم" باشد.
برای جذب آهن مصرف ویتامین ث طبیعی خود را بالا ببرید یعنی سبزیجات و میوهجات را به شکل خام مصرف کنید.
دکترزرین اذر