تغذیه طبیعی در رمضان
هدف روزه در مرجله اول تمرین و تقویت ایمان و خود سازی معنوی و جسمی بدن است .
خودسازی جسمانی جز با پرهیز ، کم خوردن و #گرسنگی حاصل نمی شود ، لذا نباید دنبال برنامه ای باشیم که در آن گرسنه نشویم .
و از جهتی میزان گرسنگی و حرص ما برای خوردن اکثرا بر اساس نیاز بدن نیست بلکه از روی عادت روحی و عادت معده و برای لذت بیشتراست .
هرچند که خام گیاه خواری و میوه خواری می بایست رژیم غذایی همیشگی و طبیعی ما انسانها باشد .
اما هم اکنون هر یک از ما به عللی از جمله چاقی ، دیابت ، چربی ، فشار خون ، پروستات و... از این شیوه تغذیه استفاده می کنیم ، لذا ماه مبارک رمضان بهترین فرصت است که حداکثر استفاده از خام گیاه خواری را ببریم و سعی کنیم به همان روال قبل که خام گیاه خواری می کردیم ادمه بدهیم و دنبال مواد غذایی پر کالری برای دوری از گرسنگی نباشیم .
هر اندازه که در این ماه بتوانیم از بافتها و چربی های ذخیره شده خود استفاده کنیم ، چند برابر قدرت ایمنی ، خود ترمیمی ، بازسازی و سم زدایی بدن ماه هم افزایش پیدا می کند .
بنابراین هر یک از ما به نسبت به نیتی که از روزه گرفتن ، خام گیاه خواری و میوه خواری داریم می توانیم بهره های متفاوتی از آنها ببریم .
برخی سبزیجات علی رغم قدرت پاکسازی ، سمزدایی و بازسازی غدد و سایر اعضای بدن دارند نسبت به میوه ها و مغزیجات از کالری کمتری برخوردار هستند زیرا که قند کمتری تولید و در بدن انسان نسبت به میوه و مغز ها قابلیت هضم کمتری دارند ، لذا اختصاص دادن بخش اعظمی از غذا ماه مبارک رمضان به آنها باعث دست یافتن به بیشترین بهره از این ماه و سم زدایی بدن می شود .
میوه ها خصوصا #موز ، #نارگیل ، خرما ، انجیر ، مویز ، شیره انگور و خرما ،سیب خشک از کالری بیشتری نسبت به سایر میوه ها برخوردارند .
همچنین #پودرکنجد و کنجد خیس خورده و ارده کنجد ، تخم آفتاب گردان ، انواع مغز هم کالری بالایی دارند .
مصرف میوه های آبدار ازجمله #هندوانه ، #خربزه ، #طالبی ، انگور ، مرکبات به خاطر تامین آب مورد نیاز بدن در این ماه مبارک نیز توصیه می شود .
ترکیب ، میزان و نحوه مصرف میوه و سبزیجات از خود مصرف آنها به مراتب از اهمیت بیشتری برخوردار است .
لذا توصیه می شود که از درهم خوردن و مداوم خوردن خودداری کنید و در هر وعده سعی کنید از یک نوع میوه یا از یک خانواده میوه استفاده کنید .
میوه و سبزیجات خیلی زود از معده به روده خارج می شوند لذا تا خارج شدن یک نوع میوه از معده از ترکیب میوه دیگر خودداری کنید .
مواد نشاسته ای و پروتیئنی هر یک به محیط قلیایی و اسیدی برای هضم نیاز دارند که مصرف همزمان آنها باعث سوء هاضمه می شود .
و خود را محدود به یک برنامه غذایی نکنید.
در صورتیکه ترکیب غذایی را رعایت کنید ، هر اندازه که کم بخورید نه تنها به کم خونی ، کمبود کلسیم ، ویتامین و پروتیین گرفتار نخواهید شد ، بلکه بسیاری از کمبود های جسمی شما در این ماه مبارک جبران خواهد شد .