⚰️ براساسِ مطالعهای که نتیجۀ آن، بهتازگی در «نشریۀ تغذیۀ اروپا» (European Journal of Nutrition) منتشر شده است، مصرفِ تخممرغ، میزان ریسک کُلیِ مرگومیر (ناشی از همه عوامل) و مرگومیرِ ناشی از بیماری قلبی-عروقی را افزایش میدهد.
📊 در این مطالعۀ همگروهی (آیندهنگر)، محققان، میزانِ مصرفِ تخممرغ را با ریسک مرگومیر در ۲۰۵۶۲ شرکتکننده که علائمی از سرطان یا بیماری قلبی نداشتند، مقایسه کردند.
بعد از مدت زمانی با میانۀ ۸.۲ سال، در افرادی که بیشتر از چهار تخممرغ در هفته مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که اصلاً تخممرغ مصرف نمیکردند یا یک تخممرغ در هفته مصرف میکردند، ریسک مرگومیرِ ناشی از همه عوامل و مرگومیرِ ناشی از بیماری قلبی و سرطان، بیشتر بود.
حتی میزان مصرفِ کمتر (دو تا چهار تخممرغ در هفته)، ریسک مرگومیرِ ناشی از همه عوامل را به میزان ۲۲درصد و ریسک مرگومیرِ ناشی از بیماری قلبی را به میزان ۴۳درصد افزایش داد.
برای شرکتکنندگانی که فشار خون بالا و چربی خون بالا داشتند، افزایشِ مصرفِ حتی یک تخممرغ در هفته، افزایش ریسک مرگومیر را در پی داشت.
مقدارِ زیادِ کلسترولِ موجود در تخممرغ، عاملِ افزایش ریسک مرگومیر بود.
💡 این نتایج، مؤیدِ آن است که راهنماهای تغذیهای، نباید مصرف تخممرغ را توصیه کنند؛ بهخصوص به افرادی که دارای فشار خون یا چربی خونِ بالا هستند.