در تهیه غذای کودکان توجه داشته باشید که گلوتن موجود در غلات پروتئینی غیر قابل گوارش است که می تواند منتهی به وضعیت هایپرگلسمیک یا غلظت قند خون شود و باعث ابتلا به بیماری دیابت باشد. تخم مرغ و تخم دیگر پرندگان ممکن است عامل ابتلا به بیماری سالمونلا باشند. گوشت گاو، ماکیان، گوشت خوک و فراورده های لبنی هم از عوامل ابتلا به بیماری سالمونلا هستند.
در برنامه غذایی کودکان برای پیشگیری از این بیماری باید از مصرف همه این فراورده های حیوانی و مخصوصا باید از مصرف تخم مرغ های خام و تخم مرغ های عسلی و سرخ شده خودداری کرد. بیماری سالمونلا معمولاً خود را با نشانگانی مانند سردرد، اسهال و استفراغ، تب، تهوع و درد های عضلات شکمی نشان می دهد. تخم مرغ نیم خام و عسلی ممکن است مانند غذاهای نیم پخته ای مانند فست فودها، گوشت های نیم خام پرندگان و لبنیات غیر پاستوریزه حاوی باکتری خطرناکی به نام لیستریا (listeria) باشد. این پاتوژن غذایی می تواند در بزرگسالان باعث سقط جنین شود و نوزادان را دچار آسیب های خطرناک مغزی بکند. علاوه بر منابع پروتئینی کودکان ۶ ماهه تا ۸ ماهه از منابع ویتامین ها و از منابع املاح معدنی هم باید استفاده کنند. برای این منظور بطور متوسط ۳ بار در روز از مقادیر کمی از آب سیب و هلو و موز له شده و محلول رقیق شده میوه ها استفاده کنید. توجه داشته باشید که از این آب میوه ها به مقدار کم و به دفعات مورد نیاز کودکان استفاده کنید. شیر نارگیل، آب انگور و عصاره انجیر منابع غذایی سالم و بسیار غنی از ویتامین ها و املاح معدنی برای کودکان هستند.
آب سبزیجات مخصوصا هویج، مقدار کمی کرفس، کدوی سبز، خیار، کاهو و گوجه بهترین سبزیجات حاوی تعدادی زیادی از ویتامین ها مخصوصاً ویتامین های محلول در آب برای کودکان هستند. هر روز از این سبزیجات به مقدار کم و بنا به تقاضای کودک از آنها استفاده کنید. بهترین منابع پروتئینی برای کودکان، شیر بادام درختی، گردو و فندق است. پودر این مغزیجات را با آب سالم و تصفیه شده ترکیب کنید. محلول نباید بیش از حد غلیظ یا بیش از حد رقیق باشد. برای کودکانتان از حریره بادام استفاده کنید. حریره بادام می تواند مرکب از حدود 10 تا 15 بادام، یک قاشق غذاخوری پودر مغز تخمه آفتابگردان، ۱ قاشق غذا خوری عصاره انجیر یا کشمش و دو سوم لیوان آب باشد. برای تهیه عصاره کشمش، مقداری کشمش سایه خشک و بدون گوگرد را تمیز بشویید؛ با یک لیوان آب ولرم در مخلوط کن بریزید تا کاملا به صورت شیره دربیاید؛ سپس آن را صاف کنید و چندین بار مصرف کنید. شیره را با آب جوش و تحت حرارت شدید درست نکنید. حریره فندق را هم به همین صورت درست کنید. فندق و بادام از بهترین منابع پروتئینی و اسید های چرب ضروری هستند. از ۸ ماهگی به بعد: برای کودکان از حدود ۸ ماهگی به بعد به تدریج باید از غذاهای بیشتر و با تنوع بیشتری استفاده کنید.