🔴🔴🔴دکتر زرین آذر
✨⚡️💫🍏🌺
✅دیابت نوع دوم به دستهای از بیماریهای اختلال متابولیسم بدن به نام سندرم متابولیک متعلق است که در آن کاهش حساسیت سلولی به عمل انسولین از مشخصههای این بیماری است. سایر مولفههای سندرم متابولیک بالا بودن فشار خون، بیماری کبد چرب، گرفتگی رگها و بیماری قلبی، و ازدیاد چربیهای مضر خون میباشد. و این اثباتی دیگر بر این نکته است که دیابت بخشی از اختلال و التهاب عمومی بدن بوده بصورت یک عارضهٔ مجزا و مختص یک ارگان نیست پس در درمان آن هم باید به اختلال و التهاب کل بدن و از بین بردن دلیل این اختلا ل و التهاب برخورد نمود و نه به یک عنصر مجزا و منفک. در این باره هم بیشتر آورده خواهد شد.
✅مصرف اسیدهای چرب اشباع و همچنین عدم تعادل و تغییر فلور روده در ابتلا به سندروم متابولیک و دیابت نوع دوم نقش اولیه و عمده دارند. اسیدهای چرب اشباع هم در کاهش حساسیت سلولی به انسولین نقش داشته هم مستقیما بر عمل سلولهای تولید کننده انسولین اثر گذارده با ایجاد سمیت سلولی و مرگ سلولهای بتای پانکراس باعث کاهش ترشح انسولین میگردند.
چربیهای اشباع همین اثر را بر سلولهای کبدی نیز داشته و با سمیت و مرگ سلولهای کبدی در ایجاد کبد چرب که بخشی از سندرم متابولیک میباشد نقش دارند.
مکانیسم مرگ سلولی را ایجاد پروتئین ۶ که به پروتئین مرگ معروف است و همچنین ازدیاد پروتیئن پی ۵۳ میدانند که هر دو از عوامل اتو فاژی و مرگ سلولی هستند.
✅کاهش مصرف چربیهای اشباع که به وفور در مواد حیوانی یافت میشوند باعث کاهش چشمگیری در میزان نیاز بدن به انسولین میگردد.
🌰🥑باید دانست که چربیهای اشباع که به مقدار کمی در مواد گیاهی مانند مغزها و دانهها و آووکادو یافت میشوند بدلیل نسبت مناسبشان با سایر چربیهای مفید غیر اشباع و همچنین به دلیل وجود عواملی مانند منیزیوم و فیبر غذایی در تنظیم قند و چربی خون نقش مثبت داشته عوارض مصرف چربیهای اشباع حیوانی را دارا نمیباشند.