🔴🔴🔴دکترزرین آذر
✅عامل مهم دیگری که در ایجاد دیابت و بطور کلی التهاب و اختلال عمومی کار بدن نقش عمده بازی میکند اثر میکروبیوتا یا فلور روده است. فلور رودهٔ انسان امروزه بدلیل دور شدن از روش طبیعی زندگی و تغذیه و صنعتی و آزمایشگاهی شدن این دو، تغییر اساسی نموده است. امروزه، اثرات انکار ناپذیر و بیماری زای این تغییر به دلیل نتایج غیر قابل انکار مطالعات و تحقیقات علمی مورد توجه و اقبال جامعهٔ پزشکی قرار گرفته و نقش فلور فقیر یا ناسالم در ایجاد بیماریهایی مانند دیابت، اضافه وزن، مقاومت سلولی به انسولین، کبد چرب، بیماریهای قلب و عروق و انواع بیماریهای التهابی و خود ایمنی بیش از پیش شناخته شده مورد قبول در تئوری و عمل درمان قرار گرفته و میگیرد.
✅تحقیقات دلالت بر این دارند که انتقال فلور رودهای حیواناتی که در دامداریها و مرغداریهای صنعتی نگهداری میشوند باعث بالا رفتن شدید چربی خون و ایجاد مقاومت سلولی به انسولین در حیوانات یا انسان میگردد. فلور رودهٔ اشخاصی که دارای اضافه وزن هستند با افراد دارای وزن طبیعی متفاوت میباشد.
✅فلور روده در اثر نوع تغذیه متفاوت میشود بطوریکه آزمایشات نشان 8میدهند که نه تنها فلور رودهٔ گیاهخواران و گوشتخواران متفاوت است بلکه با شروع گیاهخواری صحیح نوع باکتری و میزان و تعداد آنها در روده تغییر کرده میزان باکتریهای مفید افزایش مییابند. فلور رودهٔ گیاهخواران بطور کلی متنوعتر بوده تعداد باکتریهای مفید آن بیشتر از فلور افرادی است که مواد حیوانی مصرف میکنند. نوع و میزان باکتریهای روده در ایجاد التهاب مزمن بدن و ایجاد سندروم متابولیک نقش دارند.
✅مکانیسم تولید التهاب بدن در نتیجهٔ تغییر نوع فلور رودهای را به علت نفوذ لیپوساکاریدهای موجود در دیوارهٔ سلولی باکتریهای گرم منفی به دیوارهٔ روده و نهایتا به جریان خون میدانند. این لیپوساکاریدها که در اثر نفوذ پذیری غیرطبیعی دیوارهٔ روده اجازهٔ جذب و ورود به جریان خون را پیدا میکنند پس از ورود به خون بصورت اندوتوکسین عمل نموده باعث ایجاد التهاب عمومی بدن و همچنین بالا رفتن مقاومت سلولی به انسولین میگردند . گفته میشود که اگر چه لیپوساکاریدهای باکتریهای گرم منفی در حالت عادی به میزانی اندک در جریان خون وجود دارند اما تحقیقات نشان میدهند که بطور مثال میزان این لیپوساکاریدها در جریان خون افرادی که دارای اضافه وزن و یا سندرم متابولیک میباشند به میزان چشمگیری فراوانتر است. مصرف غذاهای حیوانی که درصد بالایی از کالری خود را از چربیها گرفته و در میزان فیبر غذایی و ریز مغذیها فقیر میباشند باعث تغییر فلور روده گردیده تراوایی یا نفوذ پذیری دیوارهٔ روده را بالا برده در کنار جذب اندوتوکسینها اجازهٔ عبور ملکولهای درشت از جمله پروتئینهای نیمه هضمی را به خون میدهند که در یک رودهٔ سالم قابل عبور نمیباشد. این مواد به همراه افزایش اندوتوکسیها اثرات التهابی عمومی در بدن ایجاد کرده چنانکه ذکر شد بر عمل سلولهای تولید کننده انسولین و بالا بردن مقاومت سلولی و ایجاد سندرم متابولیک اثر دارند
بر این مبنا تغییر فلور روده با تغییر رژیم غذایی نقش عمدهای در پیشگیری و بهبود سندروم متابولیک و بیماری دیابت ایفا میکند .