در این مقاله دکتر رابرتز دربارۀ اینکۀ انسان اساسا گیاهخوار است صحبت می کنند و در خصوص بیماری های قلبی- عروقی و ارتباط پروتئین موجود در گوشت قرمز و ماهی با بیماری هایی همچون پوکی استخوان حرف می زنند و راجع به هورمون ها و آنتی بیوتیک ها در صنایع دامپروری و ارتباط آن با بلوغ جسمی زود هنگام در دختران و پسران صحبت می کنند.
دکتر "ویلیام کلیفورد رابرتز"، متخصص قلب، از ایالات متحده آمریکا که گیاهخوار کامل نیز هستند، بیش از ۳۰ سال ریاست بخش آسیب شناسی در "مؤسسه ملی قلب، ریه و خون" را که بخشی از مؤسسات ملی سلامت، آژانس تحقیقاتی دارویی برای ایالات متحده است، بر عهده داشته اند.
ایشان به عنوان یک نویسنده تا به امروز بیش از ۱۴۰۰ مقاله و ۲۴ کتاب چاپ کرده اند. ایشان به عنوان سر دبیر ارشد، از سال ۱۹۸۲، در نشریه "مجله قلب شناسی آمریکا" به کار مشغول بودند، و در سمت مدیر اجرایی مؤسسه قلبی عروقی بایلور در تگزاس، آمریکا نیز خدمت کرده اند:
تعداد زیادی از مدارک علمی وجود دارد که نشان میدهد انسانها اساساً گیاهخوار هستند. ساختار دندان ما و روده های طولانی ما دو نمونه از این موارد هستند.
دندان گوشتخواران اساساً بسیار تیز است. انسان فقط چند دندان تیز در جلوی دهانش دارد، اما اکثر دندان های ما صاف هستند و برای خرد کردن میوه ها و سبزیجات ساخته شده اند که قرار بوده از ابتدا نیز آنها را بخوریم.
مورد دیگر، طول روده های ماست. طول روده گوشتخواران بسیار کوتاه است. یعنی ۳ برابر طول بدن شان. اما در انسان، طول روده ۱۲ برابر طول بدن است. من ۱ متر و ۸۰ سانت هستم و روده ام، ۲۲ متر میباشد. لذا وقتی استیک می خورم، ممکن است ۵ روز طول بکشد تا از روده ام بگذرد. اما غذاهای گیاهی و میوه جات خیلی سریع و در عرض ۱۲، ۱۸ ساعت هضم میشوند.
گوشتخواران با زبان شان غذا را برداشته و سریع می بلعند، در حالیکه انسانها و گیاهخواران غذا را مزه میکنند.
در مورد خنک کردن بدن: گوشتخواران عرق نمی کنند، اما گیاهخواران عرق می کنند. گوشتخواران برای خنک کردن بدن شان، نفس نفس می زنند.
موضوع دیگر ویتامین ث است. گوشتخواران خود میتوانند ویتامین ث بسازند. اما گیاهخواران ویتامین ث بدن خود را از طریق مواد غذایی بدست می آورند.
و در نهایت اینکه گوشتخواران پنجه دارند. گیاهخواران دست یا سم دارند. اینها تفاوتهای اساسی میان گوشتخواران و گیاهخواران است. و مسلم است که ما به مشخصه های گیاهخواران بیشتر نزدیک هستیم تا گوشتخواران.
بیشتر ما طوری زندگی میکنیم که گویی همه چیز خوار هستیم، ما گوشت می خوریم و همزمان میوه و سبزیجات نیز مصرف می کنیم. اما جای تردید نیست که برخی از فیلسوفان در ۲ هزار سال پیش بیان داشتند که انسانها بیشتر گیاهخوار هستند تا گوشتخوار.