به حبههای درشت خشک شده انگور سیاه یا انگور شاهانی مویز گفته میشود.
این نوع خشکبار در واقع از نظر شکل ظاهری و رنگ آن با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حدود زیادی شبیه آن است.
کشمش بیشتر برای انگور خشکیدهٔ کوچک استعمال میشود و مویز در انگور بزرگ.
مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمیدهد و حتی اثر نیرو بخش آن بیشتر میشود.
مویز سرشار از ویتامین های E ، A ، B و املاحی مانند کلسیم، فسفر و پتاسیم است. مویز دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ می باشد. همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیتترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بیدانه است.
مویز از ابتلا به آلزایمر، سرطان و دیابت جلوگیری میکند.
ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارد.
به طورکلی مویز درمان کننده بیماریهای قلبی و پایین آورنده فشار خون است و برای بیماران دیابتی بسیار مفید میباشد.
مویز میتواند به تقویت معده کمک کند و برای افرادی که ناراحتیهای گوارشی دارند مفید است و اثرات محافظت کنندگی از کبد قلب و سیستم ایمنی بدن دارد.
مصرف مویز همچنین از سردردهای میگرنی پیشگیری میکند.
همچنین برای مادران باردار، شیرده و کودکان بسیار مفید است چرا که می تواند به عنوان میان وعده مصرف شود.
چنانچه هر فردی هر روز صبح 21 عدد مویز را ناشتا مصرف کنند، موجب افزایش هوشیاری و قوت بدن آنها می شود.
افرادی که صبح بعد از بیدار شدن از خواب، احساس خستگی، ضعف و ناتوانی می کنند، با مصرف مویز به مدت 6 ماه ناشتا، بدن شان قوت زیادی می گیرد، مغزشان تقویت شده وسردی و بلغم از بدن آنها خارج می شود.