ارزش غذایی سیبزمینی ترشی
سیب زمینی ترشی خام حاوی ویتامینهای زیادی به خصوص ویتامینهای A، C و ۳B و عناصر دیگر میباشد. این ماده غذایی همچنین حاوی پتاسیم، آهن، تیامین، نیاسین، فسفر، مس، منیزیم، اسیدفولیک و اسید پانتوتنیک (ویتامین B5) است. اینولین موجود در سیبزمینی ترشی به فروکتوز تبدیل میشود و برای همین میتواند در افراد حساس باعث نفخ و باد شود. به عقیده متخصصان تغذیه، سیبزمینی ترشی انرژیزا بوده و خواص ضدعفونیکنندگی دارد. این ماده غذایی همچنین میتواند باعث افزایش شیر خانمهای شیرده شود. باید بدانید که میزان انرژی موجود در ۱۰۰ گرم سیبزمینی ترشی حدود ۷۶ کالری است.
سیبزمینی ترشی در آشپزخانه
بخش خوردنی سیبزمینی ترشی همان غده آن است که میشود به صورت خام یا پخته خورده شود. این غدهها با یک ریتم منظم در طول زمستان رشد میکنند. طعم این ماده غذایی در حالت پختهشده دلچسب است و میتوان از آن مانند خود سیبزمینی در تهیه انواع غذاها استفاده کرد.
سیبزمینی ترشی سرشار از اینولین است. بدن ما نمیتواند این ماده را هضم کند و برای همین هم سیبزمینی ترشی خاصیت سیرکنندگی بسیار بالایی دارد. مزیت دیگر سیبزمینی ترشی اندک بودن میزان کالری آن است.
توجه داشته باشید که برخی افراد نسبت به اینولین حساسیت دارند و نمیتوانند این ترکیب را تحمل کنند. به خاطر اینکه این ماده در رودهها تخمیر شده و باعث بروز دل درد و ناراحتیهای روده میشود.سیبزمینی ترشی به اندازه کافی بزرگ است اما خیلی زود رطوبت خود را از دست داده و به سادگی چروکیده میشود. برای همین بهتر است بعد از چیده شدن مصرف شوند. اینولین موجود در سیبزمینی ترشی به فروکتوز تبدیل میشود. فروکتوز یکی از آن ترکیبات قندی است که برای دیابتیها مفید و قابل استفاده است.
خواص درمانی
سیب
زمینی ترشی
همیشه یادتان باشد زمانی که میخواهید از یک ماده غذایی یا گیاهی به عنوان یک ماده درمانی استفاده کنید حتماً قبل از استفاده با پزشک یا عطار مشورت کنید. به خاطر اینکه گیاهان حاوی ترکیبات فعالی هستند که امکان دارد روی درمان شما و داروهایی که میل میکنید تاثیر بگذارند. پس اگر مشکل خاصی دارید و یا در مصرف یک گیاه یا ماده غذایی شک دارید حتماً با پزشکتان مشورت کنید.
سیبزمینی ترشی حاوی خواص زیادی از جمله خواص ملینی و تقویتکنندگی است. این ماده غذایی دیورتیک است یعنی ادرارآور و همچنین اشتهاآور است. این ماده غذایی یکی از درمانهای طبیعی و معروف دیابت و روماتیسم است و فشارخون را پایین میآورد. از سیبزمینی ترشی برای رفع سرفه و سینه درد نیز استفاده میشود. زود هضم بودن این غده مفید برای بهبود زخم معده و روده میباشد. پرورش سیب زمینی ترشیاین گیاه از نظر قسمت گوشتی زیر زمینی آن که همان سیب زمینی تُرشی نامیده می شود گیاهیست دائمی ، لکن از نظر شاخ و برگ ، گیاهیست یک ساله و هرساله شاخ و برگ آن خشک می شود . بوته های این گیاه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر رشد می کند . برگ های سیب زمینی ترشی ، بیضی شکل و دارای کرک های خشنی می باشند . گل این گیاه زرد رنگ و از گل آفتاب گردان خیلی کوچکتر است . قسمت های گوشتی زیر زمینی که سیب زمینی ترشی نامیده می شوند، دارای شکل نامنظم بوده و رنگ آن قهوه ای مایل به قرمز است و محصول آن در پائیز بدست می آید . سیب زمینی ترشی ، همانگونه که از نام آن مشخص می شود بیشتر برای تهیه تُرشی مخصوص که به همین نام خوانده می شود استفاده می گردد و گاهی هم به صورت پخته مصرف می شود . کشت سیب زمینی ترشی ، بسیار ساده است و کافیست که تکه هائی از قسمت گوشتی زیرزمینی این گیاه را به فواصل ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر از یکدیگر زیر خاک نمایند تا آنها به راحتی سبز شوند و محصول خوب بدهند . چون در زمان برداشت تعدادی از سیب زمینی های کوچک در خاک باقی می ماننند ، در فصل بعد خود به خود سبز شده و تولید محصول می کنند . به ترتیبی که سال های متمادی محصول خواهند داد . و در واقع زمینی را که سیب زمینی ترشی ، در آن کاشته شده است ، نمی توان از این گیاه ریشه کن نمود . و انجام آن بسیار مشکل خواهد بود