دکتر "گابریل کاسنز"، پزشک، دیپلمات هیئت مدیرۀ طب کل نگر و موسس مرکز جوان سازی درخت زندگی در پاتاکونیا، آریزونا است. دکتر کاسنز متخصص کاربرد کل نگرانۀ تغذیه از مواد و مکملهای خام وگان (کاملا گیاهی) و تغییر سبک زندگی برای درمان دیابت، غلبه بر اعتیاد و بسیاری از دیگر مشکلات مربوط به سلامتی است. او در مطب خصوصی خود روی دیابت کار کرده است و یافته های خود را در کتاب تازه به چاپ رسیدۀ خود "دیابت درمان پذیر است" تشریح کرده است. دکتر کاسنز شش بیمار دیابتی را که از رژیم غذایی معمول برپایۀ گوشت و لبنیات استفاده میکردند به مرکز جوانسازی دعوت کرد تا قدرت جوانسازی و درمان دیابت از طریق رژیم خام گیاهخواری وگان را اثبات کند. اسناد سفر بیماران وی در فیلمی که به تازگی پخش شده تحت عنوان: "فقط با خام گیاهخواری: معکوس سازی دیابت در ۳۰ روز" ارائه شده است. دکتر "گابریل کاسنز ": ما برنامه ای ۲۱ روزه داریم. در روزهای اول تا چهارم در واقع از همان روز اول ما عملاً انسولین و کلیه دیگر داروهای مربوط به دیابت را از تمام افراد میگیریم. ظرف دو تا سه هفته با اینکه قند خونشان در آغاز ۵۰۰ یا ۴۰۰ بود قند خونشان به قند خون عادی بر میگردد که کمتر از ۱۰۰ است.تحقیقات به عمل آمده در تمام فرهنگهای بومی نشان میدهد که هنگامی که آرد سفید و شکر سفید مرسوم میشود، ۲۰ سال بعد با شیوع دیابت مواجه میشویم.
این نشانۀ مستقیم فرهنگ مرگ است چون دیابت بازتاب مستقیم زندگی در فرهنگ مرگ است که عبارت است از آرد سفید، شکر سفید، گوشت حیوانات، چربی، چربیهای اشباع شده، حشره کشها، علف کشها، اثر نقصان مواد معدنی در خاک (از این رو مواد مغذی ما به اندازه کافی مواد معدنی ندارند)، اثر حشره کشها و فلزات سنگین. و اینها همه در آن نقش دارند.
تجربه دکتر "کاسنز" نشان می دهد سه عامل مهمی که منجر به بروز دیابت میشوند عبارتند از: غذاهای دارای شکر، چربی حیوانی و سموم که به همراه عوامل دیگر مانند سیگار، کافئین و آرد سفید، موجب مقاومت در برابرانسولین میشوند...شکر زیاد خوب نیست.
دکتر کلین، رئیس بخش درمانی بریتانیا در جنگ جهانی دوم، این تحقیق را انجام داده است. او همه فرهنگ های اطراف جهان و حتی فرهنگ مردمان بومی را مورد مطالعه قرار داد و آنچه به قانون ۲۰ ساله شهرت دارد را کشف نمود. قانون ۲۰ ساله یعنی ۲۰ سال پس از اینکه شما آرد و شکر سفید مصرف کردید، به بیماری وخیم دیابت مبتلا می شوید. شکر نقش بزرگی دارد. و فروکتوز بدترین است.گوشت و لبنیات حیوانات نیز دومین عامل بزرگ ایجاد دیابت هستند و مصرف این مواد مشکلات زیادی بوجود می آورد. اصولاً چربی زیاد پخته شده، موجب توقف عملکرد انسولین میشود و این عامل بیماری دیابت است. افرادی که به دیابت مبتلا میشوند نوعی گرایش ژنتیکی نیز دارند که بر اساس آن میزان چربی سلول های آنها زیادتر است و این در سیستم آنها چربی زیادی تولید می کند و مقاومت انسولین ایجاد می شود و این همان بیماری است که ما از آن سخن می گوییم و محصولات حیوانی این را ایجاد می کند. لبنیات این را ایجاد می کند. همه این چیزها باعث التهاب می شود. یکی از عوامل ایجاد بیماری دیابت، التهاب کل سیستم و بخصوص سلول های بتا در پانکراس، همین مواد است. از طرفی نتایج رژیم غذایی تازه وگان این است که اثر ضد التهابی ایجاد می کند. سم زدایی بدن برای ایجاد سلامتی و حفظ آن نیز بسیار مهم است. آفت کش ها و علف کش ها و فلزات سنگین نیز در این بیماری نقش دارد. جیوه، سلول های بتای پانکراس را مسموم می کند و انسولین را غیر فعال می کند. فلورین نیز موجب بی اثری انسولین می شود. کادمیم بر کلیه ها تأثیر می گذارد و موجب مقاومت در برابر انسولین میشود. سرب نیز در انسولین مقاومت ایجاد می کند. آرسنیک هورمون ها را مختل می کند و در انسولین نیز مقاومت ایجاد می کند. کافئین مقاومت انسولین را تا ۳۰ % افزایش می دهد. سیگار نیز مقاومت انسولین را ۲۰ - ۳۰ % افزایش می دهد، چه سیگار سبک بکشید چه سنگین.
رژیم کم فیبر نیز دیابت را تشدید می کند زیرا در رژیم دارای فیبر بالا، گلوکز به آرامی وارد سیستم می شود؛
اضطراب و گندم نیز دیابت را تشدید می کنند. در آرد گندم ماده ای است به نام اسید اکسالیک. اسید اکسالیک سم مشخص تأثیر گذار بر سلول های بتا در پانکراس می باشد؛ این سم، سلولهای بتای پانکراس را نابود می کند. از این رو ما استفاده از آرد سفید را مجاز نمی دانیم. خود گندم باعث افزایش مقاومت در برابر انسولین در سیستم ارگانیک می شود که "کارپوژنیک" نامیده میشود. و این دیابت را بوجود می آورد. با استفاده از غذاهای خام و تازه و یا رژیم آب میوه می توان دیابت را کنترل کرد و مردم را به سوی رژیم غذایی سالم و تولید ژنهای ضد پیری سوق داد.