🔸حقیقت پنهان در مورد بیماری های پشت پرده مصرف لبنیات چیست؟
🔸آیا مصرف شیر و لبنیات باعث جلوگیری از پوکی استخوان می شود؟
🔸 آیا فرآورده های لبنی در استحکام استخوان ها و دندان ها تاثیر دارد؟
🔸اگر مصرف فرآورده های لبنی برای سلامت استخوان ها و دندانها لازم است ؟
🔸چطور هر روز شاهد تعداد افراد بیشتری هستیم که پوکی استخوان حتی در سنین زیر 40 سال می گیرند! نسل ما که روزانه شیر و لبنیات مصرف می کنند، چطور دچار این بیماریها می شوند! آیا مصرف لبنیات آنها کم است؟!
🔸چرا در کشوری مانند هلند که صنعت دامپروری و محصولات لبنی بسیار غنی است، آمار پوکی استخوان بسیار بالاست؟
🔸حقیقت علم پزشکی در این مبحث چیست؟
⚠️ مضرات مصرف لبنیات چیست؟
⛔️ مضرات مصرف شیر برای دندان و استخوانها
⛔️ مصرف شیر سیستم ایمنی بدن را مختل می کند.
نقش مصرف شیر در مختل کردن کار سیستم ایمنی بطور خاص و در مساعد کردن محیط کلی بدن برای ایجاد و توسعه بیماریها، سالهاست که توسط تحقیقات فراوان ثابت شده است.
محققان نشان دادهاند که پروتئین موجود در شیر بنام «کازئین» در ایجاد بیماریهای جدی مانند گروه بیماریهای "خود ایمنی" (autoimmune)، دستۀ بیماریهای التهابی، انواع سرطانها و بسیاری ناهنجاریهای دیگر نقش عمدهای بازی میکنند.
⛔️ بیماری های خود ایمنی
بطور نمونه بیماریهای خود ایمنی مانند ام اس، آرتروز روماتوئید، دیابت نوع یک، آلرژیهای مختلف، با مصرف شیر ایجاد و یا پیشرفتهتر میگردند.
این مسئله در مورد بیماریهای التهابی مانند آرتروز استخوانی، کولیتهای مختلف و انواعی از سرطانها نیز صادق میباشد.
⛔️ ایجاد و رشد سرطان سینه نقش مخربی در ایجاد و رشد سرطان کبد و پروستات
⛔️ اختلال در دستگاه ایمنی بدن ا
با مصرف شیر گاو مجموعهای از پروتئینهای بیگانه وارد بدن انسان میگردد. بخشی از این پروتئینها در رودهها بشکل نیمه کامل هضم شده ایجاد قطعه پارههایی از زنجیرهای اسیدهای آمینه میکنند.
این زنجیرها میتوانند شباهت ساختمانی به برخی پروتئینهای موجود در بدن داشته، باعث حمله سیستم ایمنی به این پروتئینهای نیمه هضم و پروتئینهای خودی شبیه آنها در بدن گردند. بطور مثال ثابت شده که دیابت نوع یک میتواند به دلیل حمله سیستم ایمنی بدن به سلولهای تولید کننده انسولین در پانکراس که شباهت ساختمانی با قطعه زنجیرهای پروتئینهای نیمه هضم موجود در شیر دارند بوجود آید.
تحقیقات نشان میدهد که در کودکانی که دچار دیابت میشوند و در دوران نوزادی شیر گاو مصرف کردهاند پادتن ضد سرم آلبومین گاوی (Bovine Serum Albumin) یا BSA به حد قابل توجهی بالا بوده در صورتی که در کودکان غیر دیابتی این پادتن به میزان بسیار، بسیار اندک وجود داشته یا کاملا غایب میباشد.
⛔️ اختلال در پروسه تبدیل ویتامین D غیر فعال به فعال
ویتامین D که در حقیقت نوعی هورمون میباشد که در بسیاری فعل و انفعالات حیاتی بدن شرکت دارد با جلوگیری از تولید سایتوکاینها (Cytokines) از ایجاد بیماریهای التهابی جلوگیری میکند. مصرف شیر گاو با مختل کردن این پروسه باعث ایجاد و توسعه بیماریهای التهابی میگردد.مصرف شیر و پروتئینهای حیوانی به دلیل ایجاد محیط اسیدی در خون از عمل آنزیمهای کلیه در فعال کردن ویتامین D جلوگیری کرده باعث کاهش قابل توجه میزان ویتامین D میگردند.
میزان ویتامین D فعال در خون همچنین رابطه معکوس با میزان کلسیم خون دارد. هر چه میزان کلسیم خون بالاتر باشد میزان ویتامین D فعال، کمتر خواهد بود.
کلسیم مادۀ معدنی مهمی در کارکرد درست ماهیچهها و عصبهاست. میزان کلسیم در خون توسط شبکه بهم پیوستهای از غدد، هورمونها، کلیهها و رودهها کنترل میشود. تا از دامنه نرمال خود بالاتر یا پائینتر نرود. این شبکه با کنترل میزان جذب کلسیم از غذا، میزان دفع آن در ادرار و مدفوع و میزان گرفتن کلسیم از استخوانها و بلکه دندانها، کنترل شدید و منظم کلسیم خون را به عهده دارد. زمانی که میزان کلسیم خون بالا میرود، 1.25D کمتر فعال شده در نتیجه کلسیم کمتری جذب گردیده میزان ترشح و خروج کلسیم ادرار و مدفوع بالا میرود.
پس اگر میزان مصرف کلسیم بطور غیر ضروری بالا باشد میزان تبدیل به فرم فعال ویتامین D در کلیهها پائین آمده میزان این ماده در خون کاهش میابد.
بنابراین شیر بعلت داشتن کلسیم و پروتئین بالا از دو طریق در کاهش میزان ویتامین D نقش داشته و در نتیجه بدن را در مقابل عوامل التهابی بیدفاع میگذارد.