نان سفید حاوی مواد مغذی نیست و فقط نشاسته است. نشاسته از قند های ساده (#گلوکز) تشکیل شده که خیلی زود نیز جذب می شوند. اگر چه نان سفید مزه شیرینی ندارد اما بدانید که از 85 درصد گلو سید (قند) تشکیل شده است. اگر نمی خواهد قند زیادی وارد بدنتان شود یکی از آن هایی که باید از مصرفش دوری کنید همین نان های تهیه شده از آرد سفید است. داخل این نان های سفید علاوه بر قند،#سدیم یا همان نمک نیز وجود دارد. هر 100 گرم نان سفید حدود 50 در صد نیاز روزانه ما به نمک را تامین می کند.
❌نان های تهیه شده از آرد سفید: اعتیاد آور هستند؛
همان طور که گفتیم نان های سفید از قند (نشاسته، 85 در صد) تشکیل شده اند و مانند هر ماده غذایی قندی دیگر احتمال اعتیاد غذایی در آن ها بالاست. اگر اهل ساندویج باشید خواهید دید که با خوردن هر باگت مشتاق ترمی شوید و بیشتر به سمت این نان ها می روید. دلیلش همان قند موجود در آن است که اعتیاد آور است.
❌نان های تهیه شده از آرد سفید: شاخص گلیسمی بالایی دارند؛
اگر به درستی نمی دانید که شاخص گلیسمی دقیقا چیست باید بگوییم این شاخص به قدرت هر ماده غذایی برای بالا بردن قند خون گفته می شود. به بیان دیگر هر ماده غذایی که شاخص گلیسمی بالایی دارد با سرعت بیشتری قند خون را بالا می برد. زمانی که قند خون بالا می رود بدن #انسولین بیشتری تولید می کند تا با سرعت بیشتری قند خون را پایین بیاورد. البته این اتفاق در بدن یک عمر عادی است؛ اما باید بدانید این شاخص برای نان های سفید 95 است و با سرعت خیلی زیادی باعث بالا رفتن قند خون و ترشح انسولین می شود. ادامه این روند باعث می شود که به مرور سلول ها در برابر انسولین مقاومت نشان دهند و این مساله نیز بدن را در معرض ابتلا به #دیابت نوع 2 قرار می دهد. از طرف دیگر انسولین نمی تواند در طولانی مدت تمام این قند ها را به صورت گلیکوژن (ذخیره قند) در آورد و آن ها را به چربی تبدیل می کند.