سوزش معده در اثر بازگشت[ ریفلاکس} اسید معده به طرف مری به وجود می آید. ادامه دار بودن این وضعیت می تواند وضع بیمار را وخیم تر کند و موجب صدمه به مری، معده و حتی ابتلا به سرطان مری گردد.
در سیستم پزشکی رایج معمولا برای درمان سوزش مری به بیمار داروهایی نظیر رانیتیدین، سامتیدین،فاموتین،آلمینیوم ام جی تجویز می شود. اما غالبا با استفاده از این داروها سوزش مری ادامه می یابد و حتی شدیدتر می گردد.
این
برای کاهش و از بین بردن سوزش مری و کاهش اسید معده و تنها کافی است که غذاهای ایجاد کننده و تشدید کننده اسید معده برای همیشه و تعدادی از انها را بطور موقت کنار گذاشته شوند.تعدادی از غذاهایی که سوزش مری و معده را تشدید می کنند، پنیر،شکلات و کاکائو، غذاهای سرخ شده، چیپس ها،نوشابه های گازدار، نیکوتین، قهوه،انواع سس ها، آسپرین،دیازپام و قرص های بارداری
پیاز، پرتقال، گوجه فرنگی، گریپ فروت و نعناع کوه نیز باید بطور موقت کنار گذاشته شوند. در طب سنتی نوشیدن دمنوش بابونه و استفاده از شیرین بیان برای کاهش سوزش معده و مری توصیه می شود.