برنج پُرمصرف ترین اقلام سفره امروز ایرانیان سودازا است و موجب غلظت خون میشود. برنج یبوست زا است.
*یبوست، مادر همۀبیماریهاست*
بعضی از برنج ها به شدت فرآوری می شوند؛ بارها و بارها، کارشناسان بهداشت در مورد خطرات غذاهای فرآوری شده به مردم هشدار دادند.
از آنجا که نشاسته برنج سفید ، چسبناک است، هضم آن سخت تر می باشد و باعث مشکلات گوارشی می شود.
برنج نسبت به سایر محصولات غذایی آرسنیک بیشتری جذب می کند. در حقیقت، برنج تنها بزرگترین منبع غذایی آرسنیک غیرآلی است که شکل سمی تری دارد. در حالی که آرسنیک مواد غذایی به طور کلی در مقادیر کم وجود دارد و هیچ علامت فوری مسمومیت ایجاد نمی کند، مصرف طولانی مدت آرسنیک معدنی ممکن است باعث ایجاد مشکلات عصبی مختلف در کودکان و نوجوانان شود، از جمله:ناتوانی در تمرکز، مشکلات یادگیری و حافظه، کاهش هوش و شایستگی اجتماعی می تواند خطر بروز سرطان را در فرد افزایش دهد. بنابراین مصرف مکرر برنج در مقادیر زیاد می تواند موجب دیابت شود. تیمی از محققان، این موضوع را تأیید کردند ، آنها دریافتند که خوردن برنج سفید به صورت روزانه می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و همچنین چاقی را افزایش دهد.
مصرف برنج موجب انسداد عروق، سنگ صفرا و سنگ کلیه میشود. خوردن برنج موجب تیرگی پوست میشود.
برنج های صنعتی و خارجی حاوی آرسنیک غیرآلی هستند که سمی خطرناک برای بدن است و مصرف آن در دراز مدت عوارض جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. کارشناسان ما را از مصرف این گونه برنج ها باز می دارند.
برنج هنگام مصرف به صورت زیاد باعث کاهش جذب عناصر غذایی حیاتی مانند روی می شود. وابستگی به برنج به عنوان یک منبع غذایی غالب همچنین منجر به کمبود ویتامین A می شود.