از ریشۀ یک لغت یونانی به معنی@AlchemistNature #خارش است. در این بیماری
به دلیل اختلال در #سیستم_ایمنی_بدن چرخۀ نوسازی #پوست شدت می یابد و میزان رشد و تولید سلولهای پوستی از میزان ریزش آنها بیشتر میگردد و لایه های مکرر از سلولهای مرده انباشته شده و پوستهای پسوریازیس را به وجود میآورند. در بدن انسان سالم این چرخۀ نوسازی در هر 28 تا 30 روز انجام میگیرد.
این بیماری مسری نیست و مانند تعداد زیادی از بیماریها یک بیماری
ژنتیکی تلقی میشود. عوامل مؤثر در شعله ور شدن این بیماری، داشتن
زندگی پر#استرس، #عفونت، مصرف #الکل، استفاده از #داروهای_شیمیایی و خراشیدگی های پوستی است.
وجود لکه های پوستی بصورت پلاکها، شایع ترین نوع بیماری پسوریازیس
است که به نام پسوریازیس پلاکی
شناخته میشود و به صورت لکه های قرمز رنگ با پوشش نقره ای و سفید شکل گرفته از سلولهای مرده تظاهر می یابد.
پسوریازیس میتواند نقاط مختلف بدن از جمله دستها، رانها، زانوها و
و پوست سر را درگیر کند
پسوریازیس در حالت حاد میتواند تمام بدن انسان را ناتوان سازد.
در حال حاضر این بیماری یکی از خطرناکترین و شایع ترین بیماریهای
دنیاست به طوری که تنها در ایالات متحدۀ امریکا 7/5 میلیون نفر از این بیماری رنج میبرند.
اما با وجود گسترش سریع این بیماری به نظر میرسد که این بیماری نیز درمان قطعی داشته باشد و نیازی به انواع داروهای سیستماتیک، داروهای خوراکی شیمیایی، مکمل ها و نوردرمانی نداشته باشد.
♨️علائم بالینی پسوریازیس :
بیماری پسوریازیس با علائم عمومی بالینی زیر شناخته میشود:
1- لکه های قرمز پوست با پوشش نقره ای و سفید؛
2- خارش و سوزش پوست؛
3- پوست ترک خورده و خشک؛
4- نواحی مختلف پوست پوسته شده؛
5- مفاصل تورم یافته؛
6- ناخن های برآمده، ترک خورده و سوراخ شده.
🚫عوامل تشدید بیماری پسوریازیس :
👇👇
🔻مصرف #فراورده_های_گوشتی مخصوصا #گوشت_قرمز
🔻استعمال #دخانیات؛
🔻مصرف #الکل
🔻غذاهای حاوی مواد #اسیدی
مخصوصاً #قهوه و #نوشابه_ها.
🔵 عوامل غذایی برای بهبود بیماری پسوریازیس :
👇👇
🔘استفاده از #سبزیجات و #میوه_های پر #فیبر
🔘میوه ها و سبزیجات حاوی #املاح_معدنی و #ویتامین_های_طبیعی
(املاح معدنی مکمل و ویتامینهای مکمل توصیه نمیشوند؛) به دلیل اینکه اگرچه جذب املاح معدنی و ویتامین های مصنوعی
آسانتر از املاح معدنی و ویتامین های طبیعی انجام می گیرد، اما
مصرف بی رویۀ مکمل ها تعادل املاح معدنی و ویتامینها را در بدن
به هم میزند و مصرف زیادی بعضی از آنها در جذب بعضی دیگر اختلال به وجود میآورد.
ضمن اینکه مصرف زیادی هر کدام از املاح معدنی و ویتامین های محلول در چربی می تواند سمی و خطرناک باشد.
🔘استفاده از مواد غذایی حاوی از مواد #آنتی_اکسیدان ها (ویتامین های A ،C #بتاکاروتن، #سلنیوم و #روی)
#ویتامین_D در نور آفتاب( هرروز 15 تا 20 دقیقه) در معرض آفتاب صبحگاهی باشید. تابش نور خورشید به پوست تابش نور خورشید به پوست باید بصورت مستقیم باشد.