ک بیماری است و ارتباط معنی داری با وضعیت تغذیۀ شما دارد. خستگی مزمن میتواند در اثر عوامل زیر باشد:
1⃣ مصرف انواع #گوشتها و انواع #چربیهای_اشباع:
❌ استفاده از انواع گوشتها و چربیهای اشباع میتواند اصلی ترین عامل خستگی مزمن باشد و دلیل این خستگی آن است که با دریافت این فراورده های غیر بهداشتی بدن انسان نیاز فراوان به انرژی پیدا میکند تا این غذاهای فوق العاده سنگین را هضم و پردازش نماید. انسان باید به جای گوشتها و انواع چربیهای اشباع، #پروتئین_ها، #اسیدهای_چرب ضروری و #املاح_معدنی لازم را از #مغزیجات، #دانه_های_روغنی و #میوه ها که غنی ترین و سالمترین منابع حاوی این مواد غذایی هستند دریافت کند.
2⃣ #کمبود_آهن: کمبود آهن در خون میتواند دلیل دیگر خستگی مزمن باشد.
برای دریافت آهن کافی باید از منابعی مانند #کنجد، #تخم_کدو، #اسفناج و #کاهو استفاده کرد. مصرف #ویتامین_C همزمان با دریافت مواد غذایی آهن دار، جذب آهن را بیشتر میکند.
3⃣ صرف #چایی در جذب آهن تداخل ایجاد میکند و مصرف #کافئین باعث ایجاد خستگی مزمن میگردد.
4⃣ استفادۀ روزانه از منابع گیاهی حاوی فلزات #پتاسیم و #منیزیم در کاهش احساس خستگی مزمن بسیار مؤثر است.
♻️نیاز روزانه به #آهن 18 میلیگرم است که با استفاده از منابع طبیعی گیاهی نیازهای بدن را تأمین میکند.
🚫 دریافت آهن از #منابع_حیوانی به دلیل عوارض خطرناک استفاده از این منابع اصلا" توصیه نمیگردد.