بیش از 40 سال از انتشار کتاب خام گیاهخواری آرشاویر در آوانسیان و تقریباً حدود 80 سال از انتشار کتاب فواید گیاهخواری مرحوم صادق هدایت می گذرد. اگر چه هیچ کدام از این دو بزرگوار نه تخصصی در علوم پزشکی داشتند و نه دانش آموخته حوزه علوم تغذیه بودند، اما بصیرت یافته گانی بودند که دلی مالامال از عشق به سعادت و سلامتی مردم ایران زمین داشتند. آوانسیان و هدایت بی تردید جزو صادق ترین و صمیمی ترین انسان گرایانی بودند که دل در گرو اعتلای سرزمین ایران را داشتند و همواره در آرزوی جهانی عاری از خشونت برای همه انسان ها بودند. شاید آوانسیان و هدایت البته به اقتضای شرایطی که در آن می زیستند، هرگز تصور نمی کردند که آن پروتئین خون آلودی که آنها با آن سخت سر ناسازگاری داشتند، امروز به آنچنان هیولایی تبدیل شده باشد که چهره دنیا را کاملاً دگرگون سازد، زیباترین اکوسیستمهای این مرز و بوم مانند دریاچه ارومیه، هامون و زاینده رود را به بیابان های برهوت تبدیل سازد، روزانه سیلی از مواد شیمیایی را روانه رودخانه ها و دریاچه ها سازد، جنگل ها را به کویری خشک و سوزان تبدیل کند و به نام غذا شرنگ مرگ در کام انسان ها ریخته و آنها را درمانده بیمارستان ها نموده یا راهی گورستان ها سازد.
در جامعه ایرانی ما اکنون خلائی بزرگ از مردان و زنانی از جنس آوانسیان و هدایت وجود دارد. کتابهای انسان طبیعی و طبیعت کیمیاگر، خام گیاه درمانی و کتاب حاضر تلاشی است ناچیز برای پر کردن بخشی از این خلاء بزرگ و تقدیر سرزمین ما در حال حاضر این است که غیر متخصصین در علوم تغذیه کتاب برای ارتقاء سطح سلامتی مردم بنویسند و متخصصین این علوم هنوز بر طبل استفاده از فراورده های حیوانی بکوبند و همچنان هرم های غذایی حاوی پروتئین های حیوانی را قطعی ترین و معتبرترین اسناد علوم تغذیه و بهداشتی اعلام کنند. کتاب خام گیاه درمانی، هنر درمان طبیعی به مانند کتاب انسان طبیعی و طبیعت کیمیاگر و کتاب خام گیاه درمانی مصون از خطا نیست و در انتظار پیشنهادات و انتقادات فرهیختگان حوزه علوم تغذیه و علوم پزشکی است. به تلاش صمیمانه همه کسانی که در مسیر سعادت و سلامتی مردم گام برمی دارند ارج می نهم. اصول تغذیه علمی برای گیاه خواران، کیمیاگر