دکتر «کورت استر» حرارت دادن شیر را عامل گرفتگی رگها و بیماری قلبی میدانند. هنگام جوشاندن شیر، تغییرهای ساختمانی در گلبولهای چربی و پروتئین ایجاد میشود و سلولهای چربی توسط مولکولهای کازیین محاصره میشود و ترکیب جدیدی از چربی پوشیده شده توسط مولکولهای کازیین پدید میآید. تحقیقات دانشمندان نشان میدهد که این ترکیب جدید آلرژیزاست و به همین دلیل شیر را بزرگترین عامل آسم، آلرژی، سینوزیت و حساسیتهای دستگاه گوارش در نوزادان و کودکان دانستهاند.
غذای گاو علف است و نه غلات، سویا ذرت، پنبه دانه، کود مرغی، پوست مرکبات تغییر شیمیایی یافته یا پس ماندههای حیوانات دیگر. شکمبه گاو قلیایی است. (یعنی PH آن بالاتر از هفت است.) این قلیایی بودن برای عمل باکتریهای مفید، شکستن سلولز و تولید مواد مختلف از جمله هیدارتهای کربن و پروتئینها ضروری است. خوراندن غذایی بهجز علف به گاوها، قلیایی بودن این محیط را از بین میبرد و باعث اسیدی شدن شکمبه گاو میشود. اسیدی شدن بر کیفیت و ترکیب شیر و میزان ویتامینهای موجود آن بهخصوص ویتامین (A) و (D) اثر منفی میگذارد.
طبیعت، مصرف شیر را برای بزرگسالان در نظر نگرفت به همین دلیل تولید شیر در غدد پستانداران پس از عبور فرزند از دوره نوزادی قطع میشود. علاوه بر این، ژن تولیدکننده آنزیمی که قند شیر یا لاکتوز را تجزیه میکند، پس از عبور از سن نوزادی در فرد غیرفعال میشود. به همین دلیل است که درصد بالایی از افراد، قندشیر را تحمل نمیکنند و با مصرف شیر دچار نفخ، اسهال و عوارض مختلف رودهای میشوند.
آنتیبادیهای بتاکازایین یا پروتئین شیر در بیش از یکسوم بیماران دیابتی نوع یک دیده میشود و حال آنکه این آنتیبادی بهطور طبیعی در انسان وجود ندارد و در اثر مصرف شیر به وجود میآید.
پروتئین شیر مانند دیگر پروتئینهای حیوانی، با اسیدی کردن محیط داخلی بدن، باعث استخراج کلسیم از استخوانها و در نهایت پوکی استخوان میشود
مصرف یک لیوان آب اسفناج، کاهو، کرفس و جعفری در روز، نه تنها از نظر مقدار بلکه از نظر کیفیت نیز بر پروتئین و کلسیم یک لیوان شیر برتری دارد و در عین حال که از چربیهای اشباع مضر و کلسترول ندارد و علاوه بر اینها مقدار قابل توجهی ویتامینها، آنزیمها، کلروفیل، موادمعدنی و آنتیآکسیدانهای مختلف را به همراه ویتامین ث فراوان به بدن شما و فرزندانتان میرساند.