#آفلاتوکسین ( سمی که از کپک بعضی مواد از جمله کنجد، بادام زمینی و ذرت بوجود می آید) ؛
این مطلب از کتاب #پژوهش_چین است. کتابی که حاصل چهار دهه پژوهش و تحقیق در علم تغذیه است .
نویسندگان کتاب کالین کمبل ( زیست شیمی دان آمریکایی و تخصص او اثرات دراز مدت تغذیه بر سلامت است) و توماس کمبل ( پزشک) هستند .
این کتاب قصد دارد تغذیه درست را دوباره معنی کند زیرا پژوهش های حاصل از چهار دهه فعالیت او ، از جمله یافته های به دست آمده از پروژه ی آزمایشگاهی 27 ساله ( که توسط معتبر ترین موسسات علمی صورت گرفته است) ، نشان میدهد که تغذیه درست می تواند زندگی شما را نجات دهد .
در کتاب بیش از 750 منبع و مأخذ ارائه شده است، و اکثر آنها منابع دست اول علمی اند .
بخشی از این پروژه، پژوهشی برای یافتن علت سرطان کبد شد. گمان می شود که مصرف بالای آفلاتوکسین میتواند باعث این مشکل شود. آفلاتوکسین یکی از قوی ترین مواد سرطان زای شناخته شده است.
کودکانی که رژیم شان بیشترین مقدار #پروتئین_حیوانی را داشت ، بیشتر از دیگران احتمال ابتلا به سرطان کبد داشتند! آنها کودکان ثروتمند ترین خانواده ها بودند.
در قسمتی از پروژه ، تحقیق بر روی موش های آزمایشگاهی انجام گرفت ( متاسفانه)
آنچه یافت شد تکان دهنده بود. در موش هایی که بر اثر تماس با آفلاتوکسین مستعد ابتلا به سرطان میشدند ، رژیم کم پروتئین مانع بروز سرطان میشد. و جالب اینجا بود که فرقی نمی کرد چه مقدار از این ماده ی سرطان زا به آنها تزریق شده است.
کدام پرتیین کاملاً و پیوسته منجر به سرطان میشد ؟ کازیین !
ماده ای که پروتئین شیر گاو را تشکیل میدهد.
کدام پروتیین حتی اگر زیاد مصرف میشد منجر به ایجاد سرطان نمیشد ؟ پروتئین گیاهی! حتی اگر مقدار زیادی از سم آفلاتوکسین تزریق میشد.!
در این میان نکته ی قابل توجه این بود که بسیاری از پیوستگی ها ی کشف شده بین رژیم های غذایی و بیماری ها ، از یک موضوع واحد حکایت میکردند؛ افرادی که در مقایسه با دیگران بیشترین محصولات حیوانی را مصرف می کردند، بیشتر دچار بیماریهای مزمن می شدند. حتی مصرف مقدار نسبتاً کمی از محصولات حیوانی با عوارض جانبی همراه بود. در مقابل، کسانی که در مقایسه با دیگران بیشترین میزان محصولات گیاهی را مصرف می کردند، سالم ترین بودند و دچار بیماری های مزمن نمی شدند.