🎯 نتایج تحقیقاتِ محققان ایرانی معلوم کرد:
🥛 مصرف لبنیاتِ بیشتر، ریسک پوکی استخوان را کاهش نمیدهد.
اگرچه برخی از مطالعات (قبلی)، از تأثیر مثبتِ مصرف لبنیات بر پیشگیری از پوکی استخوان و کاهش ریسکِ شکستگی لگن، حکایت دارد، براساسِ مطالعات کاملتر و دقیقتری که در دانشگاه علوم پزشکی تهران، با هدایتِ دکتر احمد اسماعیلزاده و با حمایتِ مالیِ بنیاد ملی علوم ایران (INSF) انجام و نتایج آن، اخیراً در نشریه Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شد، این نتیجهگیری صورت گرفت که مصرفِ بیشتر شیر (و سایرِ لبنیات)، با کاهش ریسک پوکی استخوان و شکستگی لگن همراه نیست.
براساس بررسی ۷ مطالعۀ همگروهی، مضراتِ مصرف شیر برای شکستگیِ لگن بهگونهای است که بهازای نوشیدنِ روزانه هر ۲۰۰ گرم شیر، خطر شکستگیِ لگن ۹ درصد افزایش مییابد. هر لیوان شیر، حدوداً برابر است با ۲۴۰ گرم؛ یعنی خوردنِ فقط روزانه یک لیوان شیر هم خطر شکستگیِ لگن، که نشانۀ مهمی از پوکیِ استخوان است را افزایش میدهد.
#لبنیات #پوکی_استخوان
گردآوری و ترجمه: علیرضا اسکندری، مدرس رسمی و تأییدشدهٔ ایمنی و بهداشت (حرفهای) ازطرفِ ادارهٔ استاندارد
💰 یکی از دلایل وجود شواهدی دربارۀ اثرهای مثبتِ محصولاتِ لبنی بر سلامتی، میتواند نفوذ صنعت لبنیات در مقالات علمی و علمسازی بهمنظور کسب منفعت مالی باشد. در این لینک ببینید این موضوع چقدر اهمیت دارد و در این لینک هم مشاهده کنید چنین تحقیقهای گمراهکنندهای چهطور طراحی میشوند.