رژیمهای گیاهخواری میتواند جنبههای سلامتیبخشِ متعددی داشته باشد: معمولاً چربی اشباعِ آنها کم و فیبر، ویتامینها و باقی ترکیبات غذایی زیستفعالشان زیاد است و گوشتهای قرمز و فرآوریشده هم ندارند. در نتیجه، معقولانه است که بگوییم رژیمهای گیاهخواری ممکن است برای کاهش خطرِ سرطان مفید باشد. بسیاری از مطالعاتی که روی گیاهخواران انجام شدهاند حاکی از این هستند که خطر کلی سرطانِ آنها کمتر از کسانی است که گوشت هم میخورند. اینکه آیا رژیمهای گیاهخواری در مقایسه با رژیمهایی که محصولات حیوانیِ کمی دارند مزایای ویژهای بهدست میدهند یا نه، چندان مشخص نیست؛ به واقع، مطالعۀ وسیعی در بریتانیا نشان داد بهنظر میرسد آنهایی که ماهی میخوردند اما گوشتهای دیگر را مصرف نمیکردند، خطر کلی سرطانشان به همان اندازۀ گیاهخواران بوده است.
شواهد موجود، حامی الگوی تغذیهای شامل غذاهایی با منشأ عمدتاً گیاهیست، که اصلاً گوشت قرمز و فراوریشده ندارند یا دریافتشان محدود است. الگوهای تغذیهایِ گیاهخواری نسبت به یک الگوی تغذیهایِ متداولتر غربی که مصرف گوشتِ زیادی دارد، علاوهبر سطح متوسطی از کاهش ریسکِ بعضی انواع سرطان، با خطر کمتر بیماریهای قلبی-عروقی و دیابت نوع دو مرتبطاند و بهطور کلی مقرون به صرفهترند.
🔺در این راهنما ذکر شده وگانها بایستی مکمل ب۱۲ مصرف کنند و نیز برای پرهیز از شکستگیِ استخوانها لازم است برنامهریزی درستی برای دریافت مقادیر کافیِ کلسیم (https://t.me/VEGBooks/54) داشته باشند. اطلاعات بیشتر درمورد اثر مصرف محتاطانهٔ ماهی بر سلامتی را در این ویدئوی دکتر گرگر (https://t.me/nutritionfactsfarsi/176) یا برشی از سخنرانی دکتر کیم ویلیامز (https://t.me/VEGReferences/219) ببیند.