1- مواد نشاسته ای (مثل نان، برنج، سیب زمینی و ...) را با مواد ترش (مثل گوجه فرنگی، سرکه و ...) نخورید.
2- در یک وعده ی غذایی پروتئین را با نشاسته نخورید (مثلاً گوشت را با نان یا برنج نخورید).
3- در یک وعده ی غذایی دو نوع ماده پروتئینی را با هم نخورید (به عنوان مثال موادی مثل گردو، پنیر، سویا، گوشت، تخم مرغ و ... را با هم نخورید).
4- چربی را با پروتئین نخورید (مثلاً کره را با پنیر نخورید).
5- میوه های ترش را با پروتئین نخورید.
6- مواد نشاسته ای مثل نان، سیب زمینی، ذرت و ... را با مواد شیرین مثل قند، شکر، عسل و ... نخورید.
7- در یک وعده غذا فقط یک نوع نشاسته مصرف کنید (مثلاً سیب زمینی، برنج و یا نان را با هم نخورید).
8- هندوانه و خربزه را به تنهایی و به عنوان یک وعده ی غذایی بخورید و آن ها را با چیز دیگری (حتی میوه دیگری) ترکیب نکنید.
9- شیر را به تنهایی بنوشید و آن را با ماده ی دیگری ترکیب نکنید (البته اگر به مصرف آن تمایل دارید).
منبع: کتاب "خواص مواد غذایی و چگونگی ترکیب آنها" - دکتر ماشاء الله فرخنده- انتشارات نسل نواندیش