باکتریهای طبیعی و مفید موجود در روده به مثال یک ارتش قوی هستند که با بیماریها مبارزه میکنند و در صورتیکه بدرستی تقویت شوند نقش مهمی را در برابر بیماری بجا خواهند گذاشت. همانطور که در خبرهای اخیر به کرار آمده رابطه باکتری روده با ام.اس و دیگر بیماریها ی گوارشی تایید شده است یعنی این بیماران باکتری های مفید در روده را کم و باکتری های مضر را بیشتر دارند. حتی بررسی ها نشان داده افرادی که دچار آلرژی و حساسیت هستند باکتریهای مفید کمتری در بدن دارند. مهم است بدانیم که مواد غذایی خاصی هستند که می توانند در غیرفعال کردن باکتری های مضر کمک کنند..ایجاد یک سیستم متعادل در این مورد بسیار مهم است.سیستم ایمنی بدن، بهترین خط دفاعی است.
سیستم ایمنی بدن چگونه عمل می کند: مبارزه بدن ما برای حفظ سلامت، از دهان آغاز میشود. بزاق، حاوی آنتی بیوتیکهایی مانند لیزوزیم، آلفا آمیلاز و لاکتوفرین است. هر میکروبی که پنهانی از آنها عبور کند، با اسید هیدروکلریک معده مواجه خواهد شد. اگر این میکروبها، زنده بمانند به پروتئینها و ترکیبات شیمیایی دستگاه گوارش که باکتریهای مضر را غیر فعال میکنند حمله میکنند.
در نهایت، باکتریهای مفید بدن ما، وارد عمل میشوند. آنها از ورود باکتریهای مضر به جریان خون و مستقر شدن آنها در روده کوچک و بزرگ ما جلوگیری میکنند. باکتریهای مفید، پروبیوتیک نامیده میشوند. آنها را در برابر بیماریها مانند یک ارتش در نظر بگیرید.
پروبیوتیک را تقویت کنید
دستگاه گوارش، بیش از ۷۰% سیستم ایمنی بدن ما را تشکیل میدهد و جایگاه باکتریهای خوب روده است که التهاب را از بین می برد.
برای اینکه که آن باکتریها بدرستی وظایفشان را انجام دهند، باید آنها را تقویت کرد. آنها با مواد غذایی مغذی و سرشار از فیبر تقویت می شوند. اما غذاهای فراوری شده، چربی و قند و فرآورده های دامی که حاوی کارنتین زیادی هستند آنها را از بین برده یا تضعیف می کند. به همین دلیل یک رژیم غذایی متعادل بخصوص سرشار از سبزیجات و میوه ها و جوانه ها بهترین دفاع در برابر انواع ویروسها و عفونتهاست. تغذیه خوب، بدن را قادر میسازد که با تمام قدرت به میکروبهای مهاجم، ضربه بزند.
پری بیوتیکها و پروبیوتیکها
اگر میخواهید باکتریهای سالمی داشته باشید که آماده دفاع از بدن باشند پریبیوتیکها گزینه مفیدی خواهند بود. پری بیوتیکها شکلی از فیبرهایی هستند که بطور کامل هضم نمیشوند و در واقع غذای پروبیوتیکها هستند. مصرف مداوم این ترکیبات میتواند به رشد باکتریهای سودمند دستگاه گوارش یا پروبیوتیکها کمک شایانی کند..
بعضی از بهترین منابع پری بیوتیکها عبارتند از:
ــ سبزیجات: مارچوبه، سیر، کنگر فرنگی، تره فرنگی و پیاز
ــ کربوهیدراتها: جو، لوبیا، جودوسر، کوینولا، چاودار، سیب زمینی ترش
ــ میوهها: سیب، موز، انواع توت، مرکبات و کیوی
ــ چربیها: بذر کتان و دانه چیا
نیز میتوان از یک مکمل پری بیوتیک استفاده کرد. البته مکملها، تکمیل کننده مواد غذایی هستند که مصرف میکنید نه جایگزینی برای آنها.
در همین حال، پروبیوتیکها(خود باکتریها) باکتری های زنده ای هستند که در غذاهای خاص یا مکمل ها یافت می شوند. آنها فواید بیشماری برای سلامتی داشته به سیستم ایمنی سیگنال هایی می فرستند و به کنترل التهاب کمک می کنند.
به گفته بک پزشک متخصص بهترین منابع پروبیوتیکها عبارتند از:
سبزیجات و میوه ها و جوانه ها
که با داشتن رژیم خامگیاهخواری به اندازه کافی به بدن میرسند.