سوال:
در خانواده من سابقه بیماری سرطان رحم وجود دارد. لطفاً بفرمایید پاپ اسمیر چه آزمایشی است؟ هدف از گرفتن این آزمایش چیست؟ در چه شرایطی از این آزمایش استفاده می شود؟ غیر طبیعی بودن نتیجه آزمایش پاپ اسمیر چه تفسیری می تواند داشته باشد؟
پاسخ: پاپ اسمیر (Pap Smear) یک آزمایش برای بررسی عفونت های رحم و برای غربال گری سرطان دهانه رحم است. از این آزمایش برای تشخیص عفونت های ویروسی، میکروبی و قارچی رحم استفاده می شود و همینطور برای بررسی تغییرات سلولی پیش سرطانی و در وضعیت مشکوک به ابتلا به بیماری سرطان رحم استفاده می شود. تعداد زیادی از انجمن های سرطان از جمله انجمن سرطان ایالات متحده امریکا توصیه می کنند همه زنان دارای توانایی فعالیت جنسی از سن 21 سالگی از آزمایش پاپ اسمیر استفاده کنند. آنها همینطور توصیه می کنند زنان از سن 30 سالگی به بعد از آزمایش ویروس پاپی لوم انسانی (Human Papilloma Virus)، به نام اچ پی وی دی ان ای (HPV-DNA) هم استفاده کنند. ) هر 3 سال یکبار (این توصیه مخصوصا به کسانی است که خون ریزی های غیر طبیعی، خارش، درد و زخم دارند. مبتلایان به ضعف و نقص سیستم ایمنی و ویروس اچ آی وی هم بیشتر توصیه می شوند از این آزمایشات استفاده کنند. نتیجه آزمایش پاپ اسمیر اگر منفی باشد، معنی آن این است که وضعیت سلول ها طبیعی است و عفونتی وجود ندارد. نتیجه آزمایش می تواند خوش خیم (benign) باشد؛ غیر سرطانی باشد. در صورت غیر طبیعی بودن سلول ها باید بررسی های بیشتری انجام بگیرد.
نتیجه غیر طبیعی بودن آزمایش نمی تواند نشانه قطعی بودن سرطان باشد. آزمایش باید در طی 2 ماه تا 6 ماه تکرار شود. تغییرات سلولی شدید (High grade) ممکن است منتهی به ابتلا به بیماری سرطان باشد. ابتلا به بیماری سرطان رحم می تواند عوامل مختلفی داشته باشد. بیشترین علت ابتلا به بیماری سرطان رحم، عفونت با ویروس HPV یعنی ویروس پاپی لوم انسانی است. (Genital Human Papillomavirus)
سیستم های رایج درمانی توصیه می کنند زنان قبل از ازدواج از واکسیناسیون استفاده کنند. توصیه ما این است که کسانی که سبک زندگی خودشان از جمله سبک تغذیه خودشان را اصلاح کنند لازم نیست خود را دچار تنش های روانی در مورد ابتلا به بیماری های سرطانی بکنند. آنها نیازی برای وقت گذاشتن برای آزمایشات و نیازی به چاره اندیشی برای پیشگیری و درمان این بیماری ها را ندارند. توصیه می کنیم برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم سبک زندگی و رژیم غذایی خود را اصلاح کنید، یعنی فقط از منابع طبیعی گیاهی استفاده کنید. استفاده از منابع پروتئین های حیوانی می تواند عامل ابتلا به بیماری سرطان دهانه رحم باشد. افراد مبتلا به بیماری های عفونت های مقاربتی از جمله بیماری هرپس سیمپلکس (Herpes Simplex) و بیماری آچ آی وی (HIV) بیشتر در معرض ابتلا به سرطان رحم هستند. استعمال دخانیات، ازدواج در سنین پایین و یائسگی دیر هنگام هم از عوامل افزایش خطر ابتلا به بیماری سرطان دهانه رحم هستند. با سبک زندگی سالم و طبیعی و با اصلاح تغذیه از ابتلا به این بیماری پیشگیری بکنید. طبیعت کیمیاگر، حسن زاده