پروتئینها از اجزای کوچکتری به نام آمینو اسید یا اسید آمینه ساخته میشوند. به طور کلی ۲۳ نوع آمینو اسید وجود دارد که برخی از آنها را بدن شما میتواند تولید کند، اما برخی دیگر را باید با مصرف غذاهای مختلف به دست بیاورید. یکی از انواع آمینو اسید به نام تیروزین (Tyrosine) نقش مهمی در تولید دوپامین در بدن ایفا میکند. از آنجایی که آنزیمهای بدن شما قابلیت تبدیل تیزورین به دوپامین را دارند؛ مصرف کافی تیروزین برای تولید این ماده بسیار مهم است. علاوه بر این، دوپامین از یک نوع آمینو اسید دیگر به نام فنیلآلانین (Phenylalanine) هم ساخته میشود. هم فنیلآلانین و هم تیزورین هر دو به صورت طبیعی در غذاهای پروتئینی مثل🔴( گوشت قرمز، بوقلمون، تخم مرغ، لبنیات)🔴، سویا و حبوبات به وفور یافت میشوند.
🔴دقت کنید کە ما پروتئین حیوانی مصرف نمیکنیم اسیدهای امینه مود حیوانی و گوشت جانداران قبلا در بدن انها ساخته شدە و به مصرف رسیدە.؟ا خام گیاه خواران و گیاهخواران مواد حیوانی مصرف نمیکنیم🔴
تحقیقات نشان داده است افزایش میزان این دو آمینو اسید در رژیم غذایی باعث افزایش میزان دوپامین در مغز میشود، که نتیجه آن بهبود حافظه و افزایش توانایی عمیق فکر کردن خواهد بود. در طرف مقابل هنگامی که رژیم غذایی ما این دو آمینو اسید را کم داشته باشد، میزان دوپامین دچار افت شدید میشود. در عین حال مطالعات نشان داده است که افراط یا تفریط در مصرف این آمینو اسیدها میتواند تولید دوپامین را به اختلال بیندازد.
۲. کمتر چربی اشباع شده مصرف کنید
برخی از مطالعات به این نتیجه رسیدهاند که چربی اشباع شده مثل چربی حیوانی، کره، لبنیات پرچرب، روغن پالم و روغن نارگیل درصورتی که زیاد مصرف شوند، میتوانند سیگنالهای دوپامین به مغز را مختل کنند.
در یکی از تحقیقات بر روی موشها، آنهایی که ۵۰ درصد از کالری مورد نیاز خود را از مصرف چربیهای اشباع شده دریافت کرده بودند دچار کاهش غیر عادی سیگنالهای دوپامین، در قسمت پاداش مغز شدند. جالب است بدانید این تفاوت بدون ایجاد تغییرات در وزن، توده چربی بدن، هورمونها یا میزان قند خون اتفاق افتاد.
برخی از مطالعات به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی دارای چربی اشباع شده زیاد، ممکن است در بدن ایجاد التهاب کند که منجر به تغییرات در سیستم دوپامین میشود. مشاهدات زیادی در این باره انجام شده و محققان متوجه رابطه میان مصرف چربی اشباع شده با ضعیف شدن حافظه و عملکردهای شناختی مغز، در انسانها شدهاند. اما هنوز دقیقا شفاف نیست که این تاثیرات با میزان دوپامین مرتبط است یا نه.