بهتر است همه مردم به یکباره نان را از سر سفرەهایشان جمع کردە و هیچ وقت مصرف نکنند.یکبار برای همیشه
در سال های اخیر هشدارهای مربوط به مصرف نان افزایش پیدا کرده است. مضرات مصرف نان به خصوص نان های صنعتی زیاد است. اگرچه در قدیم خوردن نان بخشی اصلی از رژیم غذایی بوده ولی امروزه دلایل زیادی برای مصرف نکردن نان وجود دارد.
پایه اصلی نان های امروزه آرد سفید تصفیه شده گندم، آب، نمک و مواد نگهدارنده صنعتی است که نمی تواند گزینه تغذیه ای مناسبی باشد.
در واقع به دلیل محتوای کربوهیدرات بالای نان به عنوان بخشی از رژیم غذایی ما توصیه نمی شود به خصوص اگر هدفمان کاهش وزن باشد. خوردن روزانه نان می تواند باعث افزایش وزن و بیماریهای متابولیکی شود.
مضرات مصرف نان و کیفیت پایین مواد مغذی نان
باز هم دلایل بیشتری برای محدود کردن مصرف نان وجود دارد البته مصرف مقدار کم نان برای بدن ضروری است ولی مصرف زیان نان باعث ایجاد واکنش های منفی در بدن می شود.
نان به خصوص نوع سفید و صنعتی آن به هیچ عنوان مغذی نیست و در طول روند فراوری بسیاری از خواص که در سبوس گندم وجود دارد از آن جدا می شود. در نتیجه محصولی با سطح فیبر پایین و بدون ویتامین و مواد مغذی می خوریم که غلظت بالای نشاسته آن هضم و متابولیسم را مختل می کند.
نان
مضرات مصرف نان و نان مقدار زیادی سدیم دارد
مصرف بیش از حد سدیم می تواند منجر به برخس عوارض سلامتی شود و نکته نگران کننده این است که ۷۷ درصد مقدار سدیم مصرفی روزانه از طریق نان و خوراکی های فراوری شده به بدن می رسد.
در هر کیلو نان سفید صنعتی می تواند ۱۹ گرم نمک وجود داشته باشد. مقدار مجاز نمک مصرفی روزانه فقط ۵ گرم است.
مضرات مصرف نان و شاخص گلیسمی بالا
نان سفید یک خوراکی است که سریع تجزیه می شود و شاخص گلیسمی بالایی دارد یعنی به دلیل عدم مصرف درست آن در بدن به عنوان منبع انرژی، انسولین را کاهش داده و قند خون را به یکباره بالا می برد.
برخی افراد به گلوتن موجود در نان حساسیت دارند و د رنتیجه مصرف آن منجر به درد شکم اسهال، ریفلاکس معده و التهاب در بدن می شود.
سعی کنید مصرف نان به خصوص نان سفید را کاهش دهید و از گذاشتن سبد نان در سفره و روی میز خودداری نمایید. نان را باید در مقدار کم و ترجیحا سبوس دار استفاده کنید.