در سال 2011، سازمان EcoHealth Alliance، یک سازمان غیرانتفاعی است که برای محافظت از مردم در برابر بیماریهای عفونی در حال ظهور مانند COVID-19 کار میکند، نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد، که نشان میدهد کمتر از یک نفر از پنج نفر پاسخ دهنده میدانستند که بیشتر بیماریهای همه گیر در حیوانات منشا گرفتهاند. به عنوان مثال، شیوع COVID-19 منشاء "بازار حیوانات" چینی است که حیوانات دریایی، پرندگان زنده و حیوانات عجیب و غریب را برای مصرف انسان به فروش میرساند.
تقریباً مانند آنفولانزای خوکی، آنفولانزای مرغی و سارس (که ناشی از کروناویروس در بازار چین نیز بود)، COVID-19 از حیوانات به انسان سرایت کرد و از کسانی شروع شد که در بازار کار میکردند. دانشمندان گمان میکنند که این ویروس را با خوردن یا لمس حیواناتی که آلوده شدهاند، میتوانند در ارتباط باشند. یکی دیگر از دلایلی که به اندازه کافی بد است، مصرف گوشت و سایر غذاهای وابسته به حیوانات به بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان کمک میکند و باکتریهای مضر موجود در روده و مدفوع حیوانات از جمله سالمونلا و E coli اغلب باعث شیوع مسمومیت غذایی میشوند.
آیا واقعاً میخواهیم بیماریهای کشنده حیوانات بیشتری را به این بیماری اضافه کنیم؟
"شیوع بسیاری از بیماریهای ویران کنندهای که به وجود میآید به علت جمع آوری حیوانات در مزارع کثیف و پر ازدحام و بازارها توسط انسان- زمینه پرورش بیماریهای بیماری زا - به منظور برآورده کردن عادت گوشتی خود قرار میدهد."
الیسا آلن مدیر بخش درمان اخلاقی حیوانات (PETA)
انتقال ویروسها و سایر عوامل بیماریزای دیگر از حیوانات به جمعیت انسانها به هیچ وجه غیرمعمول نیست. براساس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC)، بیش از 75٪ از بیماریهای عفونی در حال ظهور در حیوانات سرچشمه میگیرند. کوین الیوال، یک اکولوژیست بیماری و محافظه کار در اتحاد EcoHealth میگوید: "وقتی حیوانات را در موقعیتهای غیر طبیعی جمع میکنید ، خطر ابتلا به بیماریهای انسانی وجود دارد." به عبارت دیگر، شیوع بیماری ویرانگر بسیاری به وجود میآید ، زیرا انسان حیوانات را در مزارع کثیف و پر ازدحام و بازارها جمع میکند و زمینه پرورش بیماریها را به وجود میآورد- برای رسیدن به عادت گوشتی خود. برای انگلستان آسان است که انگشت اتهام را به چین و سایر کشورها نشان دهند - از جمله مکزیک، که صدها حیوان از خوکهای بیمار در سال 2009 در مزرعه عظیم جان خود را از دست دادند. اما کارخانههای حیوانات اهلی در سراسر جهان وجود دارد. تقاضای ما برای گوشت به این معنی است که تعداد زیادی حیوانات مانند مرغ و خوک در مزارع شلوغ و مدفوع پر از مدفوع، در کامیونهای کثیف حمل و نقل میشوند. و در کفهای خیس شده با خون، ادرار و مایعات بدنی دیگر ذبح میشوند. پاتوژنها در چنین شرایطی شکوفا میشوند. و برای بدتر شدن امور، حیوانات در مزارع کارخانه به طور مرتب مقدار زیادی آنتی بیوتیک تغذیه میکنند، تا آنها را در شرایط پلید و بیماری آلوده نگه دارند. و در غیر این صورت آنها را میکشند. به دلیل استفاده زیاد از آنتیبیوتیکها، باکتریهای خاصی حتی به قویترین آنها مقاوم شده و به ظهور "superbugs" کمک میکنند - پاتوژنهای جدید تهاجمی که در برابر آنتیبیوتیکها مقاوم هستند. CDC اظهار داشته است که مقاومت آنتی بیوتیکی "یکی از مهمترین مشکلات بهداشت عمومی در جهان" است و سایر متخصصان پیش بینی میکنند که با سرعت فعلی ما، تعداد بیشتری از مردم در اثر بیماریهای ناشی از باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک نسبت به سرطان تا سال 2050 جان خود را از دست میدهند. مشکلی که ما نمی توانیم آن را نادیده بگیریم.
سازمان بهداشت جهانی (WHO)، ویروس جدید را در مرحله پاندمیک فوریتهای بهداشت عمومی اعلام کرد و خواستار توجه بین المللی شد، و دانشمندان در تلاشند تا واکسن بسازند، اما حداقل یک سال طول میکشد. در این میان، اقدامات برای کمک به کاهش سرعت آن، جلوگیری از تماس اجتماعی و رعایت بهداشت کافی است. اما تنها یک قدم مهم برای جلوگیری از شیوع بیماری های عفونی ناشی از حیوانات وجود دارد: ما باید جلوی خوردن حیوانات را بگیریم. جمع آوری و کشتن حیوانات برای غذا سلامتی انسان را تهدید میکند و باعث رنج و عذاب شدید حیوانات میشود. بدیهی است که همه ما باید در این شرایط در خانه بمانیم، اما اگر میخواهیم جانهای بیشتری - انسان و حیوان - را نجات دهیم و از بروز همه گیریهای آینده جلوگیری کنیم ، باید وگان شدن را در راس امور خود قرار دهیم.