اگر فرد مبتلا به ویروس کرونا روی دستش سرفه کند و سپس چیزی را لمس کند، آن سطح آلوده میشود. دستگیرهٔ درها مثال خوبی از سطوحی است که این خطر را دارند.
هنوز به درستی نمیدانیم چه مدت زمانی ویروس کرونا میتواند بر چنین سطوحی زنده بماند. کارشناسان گمان دارند که فقط چند ساعت است و نه چند روز، اما بهترین کار این است که دستهای خود را به طور مرتب بشویید تا خطر ابتلا و گسترش ویروس را کاهش دهید.
آیا آب و هوا و دما بر انتقال ویروس کرونا اثر دارد؟
هنوز خیلی چیزها در مورد این ویروس نمیدانیم. هنوز روشن نیست که تغییر دمای فصلی بر میزان همهگیری آن چه تأثیری دارد.
بعضی ویروسهای دیگر مانند ویروس سرماخوردگی، شیوع فصلی دارند و در ماههای سرد سال بیشترند. پژوهشی نشان میدهد که نشانگان تنفسی خاورمیانه (مِرس)؛ ویروس دیگری از خانوادهٔ ویروس کرونا، تحت تأثیر شرایط آبوهوایی است و در ماههای گرمتر سال شیوع بیشتری دارد.
آیا ممکن است با خوردن غذایی که فرد مبتلا به این بیماری تهیه کرده است؛ دچار بیماری شوید؟
اگر مراحل و شیوهٔ تهیه غذا بهداشتی نباشد، فرد مبتلا به ویروس کرونا ممکن است این بیماری را به دیگری منتقل کند. ویروس کرونا با ذراتی که بر اثر سرفه روی دستها میماند، منتشر میشود. شستن دستها پیش از لمس و خوردن غذا توصیهٔ همگانی خوبی است تا جلوی گسترش میکروبها گرفته شود.
اگر یک بار مبتلا به ویروس کرونا شوید، پس از آن نسبت به این بیماری ایمن خواهید شد؟
وقتی افراد از این بیماری نجات پیدا میکنند، بدن آنها تا حدودی چگونگی مقابله با آن را میشناسد و در صورت ابتلای دوباره میتواند ایمنی بیشتری داشته باشد. این ایمنی همیشگی نیست و کارایی کامل و مطمئنی هم ندارد و بر اثر مرور زمان کاهش هم پیدا میکند. هنوز روشن نیست بدن پس از ابتلا به این بیماری و بهبودی؛ تا چه مدت نسبت به ابتلای دوباره ایمن خواهد ماند.