کم خونی یا آنمی اختلال خونی شایعی است که در آن گلبول های قرمز و یا هموگلوبین کافی در خون برای رساندن اکسیژن به سایر بافت های بدن وجود ندارد.
انواع کم خونی و تاثیر رژیم غذایی مرتبط با آن کم خونی انواع مختلفی دارد که هر کدام به دلایل متفاوتی بروز می کنند شایع ترین علت آن کم خونی ناشی از فقر آهن می باشد که در اثر از دست دادن خون، به دلیل مشکلاتی همچون عادت ماهانه طولانی و سنگین، زخمهای داخلی، پولیپهای روده یا سرطان روده بروز می کند. همچنین، رژیم غذایی فاقد آهن کافی می تواند منجر به بروز این حالت شود. مصرف مواد غذایی مانند سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری ، اسفناج و حبوباتی مانند عدس و لوبیا، هم چنین میوه های خشک ( برگه ها) به خصوص برگه زرد آلو و دانه های روغنی می تواند تا حد زیادی کمبود آهن دربدن را جبران نماید.
اسید سیتریک و اسید اسکوربیک یا ویتامین ث که در آلو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، طالبی، گل کلم، سبزی ها، آب پرتقال، لیموشیرین، لیموترش، سیب و آناناس وجود دارد، میزان جذب آهن را در بدن افزایش می دهد.
اسید مالیک و اسید تارتاریک که در هویج، سیب زمینی، چغندر، کدوتنبل، گوجه فرنگی، کلم پیچ و شلغم موجود است نیز سبب افزایش جذب آهن می شود.
از دیگر دلایل کم خونی می توان به ناهنجاری های ژنتیکی و بیماری های خونی ارثی و... نام برد.
علائم کم خونی
خستگی و احساس فرسودگی،رخوت و بی حالی،ریزش مو،بی قراری و ناراحتی،تنگی نفس و یا مشکل در تنفس،تمرکز ضعیف،تپش قلب،حساسیت به هوای سرد، درد قفسه سینه،وزوز گوش ها،سردرد،تاثیربر حس چشایی،خشکی زبان،مشکل در بلعیدن غذا،،داشتن ناخن های خشک و پوسته پوسته و یا قاشقی از علائم کم خونی می باشند.
گزنه موثر در رفع کم خونی
گزنه گیاهی است که سرشار از آهن و ویتامین C میباشد و به همین علت در رفع کم خونی می تواند بسیار موثر باشد.
برای این منظور می توانید برگهای تازه یا خشک گزنه را در آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد و سپس میل نمائید.