مواد حیوانی در کل باعث اسیدی شدن و التهاب بدن میگردند. مواد گیاهی در مجموع با آلکالی نمودن بدن خاصیت ضد التهابی دارند.
گیاهان بخصوص سبزیها و میوهها و مغزها و دانهها به ویژه اگر بصورت خام مصرف گردند علاوه بر دارا بودن فیتوکمیکالها و آنتی اکسیدانها، منابع غنی مواد معدنی مختلف از جمله منیزیوم، پتاسیم و ریز مغذیها میباشند که با کمک به تعادل سدیم و پتاسیم داخل و خارج سلولی نقش اساسی در آلکالی نمودن و تصحیح التهاب بدن بازی میکنند. گیاهان همچنین سرشار از فیبر غذاییاند که در سلامت و تنوع و گوناگونی فلور روده و در نتیجه سنتر ویتامینها و کوفاکتورهای مختلف در روده نقش عمده دارند.
مواد حیوانی برعکس گیاهان نه تنها دارای اسید آمینههایی میباشند که در پروسهٔ سوخت و ساز نهایتا بدن را اسیدی مینمایند بلکه بدلیل فقر در میزان فیبر غذایی بر سلامت و تنوع فلور روده اثر منفی و بیماریزا دارند. مواد حیوانی بطور عام یا فاقد موادی مانند منیزیوم، ریز مغذیها فیتوکمیکالها، آنتی اکسیدانها، مواد معدنی متنوع و پتاسیم هستند یا در این رابطه منبعی فقیر محسوب میشوند.
بزرگترین و خطرناکترین مشکل تغذیهای امروز بشر بخصوص در جوامع صنعتی و نیمه صنعتی نه کمبود پروتئین یا دیگر درشت مغذیها بلکه وفور آنهاست. بزرگترین و خطرناکترین کمبود تغذیهای بشر امروز کمبود مصرف مواد گیاهی، سبزیها و میوهها و به ویژه به صورت خام در غذای روزمره میباشد که نتیجهٔ مستقیم آن کمبود ریز مغذیها، منیزیوم و فیبر است.
تحقیقات نشان میدهند که منیزیوم موجود در گیاهان ریسک ابتلا به دیابت را به میزان ٪ ۳۵ پایینتر آورده همین اثر را بر قند خون ناشتا دارد