دکتر غلامعلی بسکی، پیشکسوت و پدر طبیعت ایران صبح چهارشنبه 23 مرداد 98 در سن 88 سالگی بعد از تحمل یک دوره ی بیماری درگذشت.
دکتر بسکی در چند دهه ی اخیر فعالیت های گسترده ای را در زمینه حفاظت از طبیعت و محیط زیست انجام داد؛ او همچنین بنیاد جهانی دکتر بسکی را با عنوان مکتب حرمت حیات با هدف حفظ محیط زیست راه اندازی کرد.
دکتر بسکی در بهمن ماه سال 1310 شمسی در سبزوار به دنیا آمد. وی پس از به پایان رساندن تحصیلات ابتدایی و سپس دوره متوسطه در دبیرستان اسرارِ سبزوار در آزمون پزشکی شرکت کرد و در این رشته پذیرفته شد؛ به تهران رفت و با تلاش های بی وقفه ی خود در رشته ی پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران مدرک دکترای طب عمومی گرفت.
او در رشته ی جراحی زنان ادامه ی تحصیل داد و سرانجام در سال 1345 با درجه ی تخصصی جراحی زنان از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. دکتر بسکی به عنوان پزشک جراح به گنبد کاووس رفت و در همان سال ورود خویش به این شهر، بیمارستان و زایشگاه دکتر بسکی را بنا نهاد.
از سال 1349 به علت ابتلا به سرطان و جهت درمان این بیماری مُهلک به شیوه ی طبیعی، از جوامع شهری فاصله گرفت و با اقامت در جنگل گلستان و سکونت در آنجا، فصل جدیدی از زندگی خود را در دامان طبیعت شروع کرد و بر اثر کوه پیمایی های زیاد در جنگل ها و دره های پر درخت و چشمه سارها، خُلق و خوی طبیعت دوستی را دریافت و با این زندگی اُنسی دیرینه یافت. این جراح سبزواری هر روز پس از طی مسافت چندین کیلومتر، به بیمارستان خویش می آمد.
دکتر بسکی نزدیک به چهل سال از روش تغذیه ی خامگیاهخواری استفاده می کرد و می گفت از زمانی که زندگی شهرنشینی را رها کرده و به جنگل های گلستان پناه برده، بیماری های واریس، دیسک کمر و پروستات، آب مروارید چشم، برونشیت چرکی، حساسیت های پوستی و ... خود را که پیش از این به آن ها مبتلا بوده بر طرف کرده و به طور طبیعی معالجه کرده است.
وی سال ها پیش به سبب افزایش اسید اوریک در خونش که باعث درد مفصل به ویژه در ناحیه ی انگشت سبابه ی وی شده بود، از مصرف داروهای شیمیایی پرهیز کرد و به جای آن از رژیم خامگیاهخواری استفاده کرد.
دکتر بسکی از آب چشمه می نوشید و هر روز دوش آب سرد می گرفت. او می گفت صابون برای پوست بدن مفید نیست، بنابراین بیش از 45 سال است که از صابون استفاده نمی کند!
این پزشکِ دوستدار طبیعت، تمام اموال خود را به شرح زیر وقف فعالیت های خیرخواهانه و محیط زیستی کرده بود:
بیمارستان و زایشگاه دکتر بسکی در شهرستان گنبد کاووس که این بیمارستان را در سال 1345 بنا نهاده بود.
مدرسه تیزهوشان استان گلستان و خانه ی ریاضی استان گلستان و سرای گاندی (تیزهوشان فقیر در روستاها)
احداث زائرسرا در جنگل گلستان به مساحت یک و نیم هکتار باغ پر درخت و کتابخانه و چند ساختمان برای رفاه حال زائران حضرت رضا (ع)
مزرعه ی وقفی بیست و سه هکتاری با گلخانه ی آن به مساحت یک و نیم هکتار و بیست هکتار کشت زیتون و دامداری شیری 150 رأسی و توتستان کرم ابریشم و انگورکاری به طول یک کیلومتر
شش آپارتمان در دریاکنار مازندران (یک مزرعه چند هکتاری با دویست رأس گاو در دریاکنار)
پنج ساختمان به وسعت هزار متر در خیابان آزادی مشهد
سه طبقه آپارتمان در تهران واقع در میدان انقلاب ، ابتدای خیابان کارگر جنوبی، خیابان جمال زاده کوچه ی رشتچی که در سال 1384 به عنوان خانه ی محیط زیست تهران وقف ستاد شهر سالم شده است.
و حتی اتومبیل پژوی 405 خود را نیز وقف محیط زیست و درختکاری کرده است.